Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Es retira l'àrea d'emergència d'Anselm Clavé
El seu mal ús l'havia convertit en un punt d'abocament incontrolat de deixalles que comportava problemes de salubritat, brutícia i molèsties al veïnat.

L'àrea de contenidors havia esdevingut un abocador de deixallesL'Ajuntament d'Arenys de Mar retirarà en els pròxims dies l'àrea de cotenidors d'emergència del final del carrer Anselm Clavé, a tocar de la carretera N-II. Una decisió que ve motivada pel mal ús que fa molts mesos que es repeteix per part de persones incíviques tant de la vila com d'altres municipis que utilitzaven aquests contenidors per llençar residus de tot tipus, a tothora, i majoritàriament sense reciclar.

La situació provocava que, malgrat el buidat i neteja que l'empresa de recollida de brossa i la Brigada municipal realitzaven a diari -i doblement a l'estiu-, aquesta àrea de contenidors hagués esdevingut un abocador de brossa, mobles i trastos vells. La situació provocava moltes molèsties a les veïnes i veïns de la zona, a més de donar molt mala imatge del nostre municipi i suposar un sobrecost molt important del servei.

En un principi, l'Ajuntament va habilitar aquesta àrea d'emergència amb contenidors de diferents fraccions de recollida selectiva per tal de donar solució a aquelles situacions puntuals, o d'emergència, en què els usuaris no poguessin seguir el calendari de la recollida Porta a Porta. Però malgrat les nombroses campanyes de sensibilització que l'Àrea de Medi Ambient ha portat a terme en aquests anys per tal de revertir la situació, l'ús inadequat de l'espai ha estat reiterat i ha anat a pitjor.

L'àrea d'emergència, poques hores després d'haver estat buidada.La retirada dels contenidors es farà efectiva el pròxim dilluns 24 de setembre i l'Ajuntament ja ha enviat una carta als veïns de la zona per informar-los de la decisió. A més, aquest cap de setmana hi haurà un equip d'educadors ambientals que informaran de la retirada dels contenidors a les persones que vagin a llençar-hi brossa. Aquests els recordaran que en aquest sector de la vila el sistema de recollida d'escombraries és el Porta a Porta, alhora que se'ls facilitarà el calendari de recollida amb la fracció que toca llençar cada dia.

L'espai que ocupaven els contenidors s'habilitarà com a places lliures d'estacionament per a vehicles.

Publicat el 19 de setembre de 2018
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^