Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
El Museu homenatjarà Jordi Palomer en el centenari del seu naixement

Jordi PalomerJordi Palomer i Pons, qui fou nomenat Fill Predilecte de la vila l'any 2006, serà homenatjat el proper 19 d'octubre coincidint amb el centenari del seu naixement. D'aquesta manera, l'Ajuntament d'Arenys de Mar -a través del Museu Marès de la Punta-, està organitzant un acte d'homenatge i de reconeixement a la tasca que va exercir en les diferents institucions i entitats que ell va dirigir, com són l'Escola de Teixits de Punt de Canet de Mar, el Museu Marès de la Punta i l'Associació Catalana de Puntaires.

En l'acte d'homenatge hi intervindran Miquel Soler, director del Centre de Recerca i Transferència de Tecnologia Textil de Canet de Mar; Rosa M. Provencio, presidenta de l'Associació Catalana de Puntaires, i Pilar Vélez, directora del Museu del Disseny de Barcelona. A més, també està prevista la projecció pública d'un audiovisual inèdit.

L'homenatge del centenari del naixement de Palomer tindrà lloc el 19 d'octubre, a les 7 de la tarda, a la sala d'actes de la Biblioteca d'Arenys de Mar.

Jordi Palomer i Pons (19/10/1918 - 13/01/1999), es va formar com a enginyer tècnic industrial i la seva trajectòria professional va estar lligada a l'Escola de Teixits de Punt de Canet de Mar. Tota la seva vida va treballar per millorar la vida social i cultural d'Arenys de Mar des de diversos àmbits: va ser president de l'Ateneu Arenyenc, va formar part de l'Agrupació Fotogràfica d'Arenys de Mar entre 1948-1954 i va ser regidor d'Obres i Urbanisme entre 1979 i 1983. L'any 1983 va ser nomenat director del Museu Marès de la Punta, càrrec que va ocupar fins la seva mort, l'any 1999. L'any 1988 va fundar l'Associació Catalana de Puntaires i va impulsar la primera Diada de Puntaires de Catalunya que es va celebrar a Arenys de Mar. Va ser cofundador de la Joventut Catalanista d'Arenys de Mar (1931-1936) i del Grup de la Federació de Joves Cristians de Catalunya (1932-1936). La història i el món del tèxtil van ser les dues grans passions de Palomer i va publicar diversos llibres. "La gent del meu carrer", dedicat als seus veins del carrer de la Parera, va ser el darrer llibre de Jordi Palomer, publicat un any abans de la seva mort. El 15 de juliol de 2006, va ser nomenat Fill Predilecte de la vila.

Publicat el 18 de setembre de 2018
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^