Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Els socorristes vetllen pel nostre bany

socorrismeA l’estiu tots els pobles costaners tenim un boom de banyistes, tant del poble com de fora,  que venen a refrescar-se i gaudir del sol. Però cal anar amb compte, ja que aquesta activitat pot comportar certs riscos: ofegaments, talls de digestió, aturades cardiorespiratòries, picades de medusa o altres accidents.

En el cas de les nostres platges, disposem d'un grup de socorristes amb experiència i responsabilitat que presten servei cada dia d’estiu de les 10 a les 19 h. Estan preparats i formats per poder fer sortides i rescats tant a l’aigua -amb la moto aquàtica- com a la sorra.

De fet, a hores d’ara ja s’han fet més de 10 evacuacions amb ambulància de diferent gravetat -la més greu va ser una aturada respiratòria al Cavaió-, dues luxacions d’espatlla, una persona amb risc d’ofec, una fractura mandibular, algunes lipotímies i cardiopaties.

cadires amfibiesCom a equipaments principals per a la tasca de vigilància i socors disposem, entre d’altres, d’un mòdul de salvament a cada platja on hi ha material de primers auxilis, com ara lliteres, equips de desfibril·lació (DEA), bombones i màscares d’oxigen, una ambulància a la Picòrdia, etc.

Volem recordar també que a cada platja es disposa d'una cadira amfíbia -dues en el cas de la Picòrdia-, que ajuden a gaudir del bany a les persones amb diversitat funcional, sota la supervisió d’aquests socorristes.

Publicat el 8 d'agost de 2018
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^