Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Arenys de Mar acollirà un grup de joves migrats sense referents familiars

dgaiaEl Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el consistori han presentat aquest matí el projecte per acollir a la vila una seixantena de joves migrats sense referents familiars que van iniciar el seu procés d'arrelament al Maresme l'any passat.

La directora general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), Georgina Oliva, i l'alcaldessa d'Arenys de Mar, Annabel Moreno, han donat a conèixer els detalls de l'arribada. Oliva ha destacat que es tracta d'un grup molt consolidat, procedent del nord del Marroc i que ja havia iniciat el seu procés d'arrelament al Maresme. En aquest sentit, Georgina Oliva ha agraït a l'Ajuntament i als veïns i veïnes d'Arenys que obrin la vila a aquests joves per donar resposta al fenomen migratori i de crisi humanitària que afronta el país.
 
Els adolescents migrats sense referents familiars s'instal·laran al Casal Sant Vicenç el 17 de juliol. L'empresa Intress gestionarà el recurs, que es dividirà en unitats convivencials de 10 joves i que comptarà amb el corresponent equip educatiu per atendre'ls. La Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament d´Arenys de Mar i Intress han començat a treballar ja en els processos d'escolarització, la inscripció en activitats formatives o la d'inserció laboral d'aquests joves.

En aquest sentit, l'alcaldessa ha explicat que des de l'Ajuntament ja s'han iniciat els tràmits per disposar d'un reforç educatiu que permeti als joves i menors accedir a l'institut, l'escola d'adults o els Plans de transició al treball que s'oferten a la vila. Moreno també ha posat en valor que Arenys de Mar s'hagi declarat vila d'acollida des d'un primer moment i ha posat com a exemple les moltes famílies mentores que té la vila i que ja han fet cursos per acollir població refugiada. L'alcaldessa també ha expressat la voluntat que els joves i menors sense referents familiars que arribaran a Arenys se sentin el màxim d'acollits i integrats a la nostra societat.

Un fenomen de país
 
Durant el 2017 van arribar a Catalunya 1.489 joves migrats sense referents familiars. Una xifra que duplica la de 2016 i triplica la de 2015. Segons les dades del primer semestre de 2018 –amb 1.011 arribades-, es preveu que enguany es pugui duplicar el nombre d'arribades de l'any passat.
 
Tot i l'augment d'arribades de joves i adolescents migrats, des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies s'ha fet un gran esforç per ampliar els serveis i atendre a tots aquests joves. En aquest sentit, entre l'estiu de 2017 fins a juny de 2018 es van crear més de 800 noves places. Prèviament, el 2016 també s'havien creat una vuitantena de places. El conseller Chakir el Homrani va anunciar la setmana passada la posada en marxa de 418 places gràcies a l'aprovació de 10,5M€ addicionals, un augment pressupostari que permetrà disposar de gairebé 1.300 places per atendre aquesta emergència social.

Publicat el 13 de juliol de 2018
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^