Ajuntament d'Arenys de Mar

NOTÍCIES

punt lilaLes entitats de Barraques d'Arenys de Mar van impulsar l'any passat la campanya 'No és No' per reivindicar les festes lliures de sexisme amb la difusió de material de sensibilització audiovisual a les xarxes socials i de prevenció dins de l’espai de Barraques per prevenir el comportament sexista i d'assetjament, i descrivint les diferents tipologies de violència masclista en espais d'oci nocturn.

Enguany s'ha apostat per donar un pas més partint d'aquesta experiència aprofitant el suport del Consell Comarcal del Maresme, en coordinació amb les regidories de Joventut i Drets Civils i amb la participació activa de les entitats de Barraques, treballant aquest any com a un projecte pilot amb els objectius de:
• Prevenir, detectar i abordar les violències de gènere en contextos d’oci com les barraques de la festa major.
• Crear un protocol de prevenció, detecció i abordatge de les violències de gènere per l’espai de Barraques de la festa major compartit.
• Disminuir la violència genère en espais d'oci nocturn.
• Bon funcionament del circuit d'abordatge de les violències masclistes dins el context de la nit i una millora de l'atenció donada.
• Augmentar la capacitat de detecció d'aquestes violències per part dels diferents agents que hi estan intervenint.
• Sensibilitzar tota la població per a la conscienciació de la prevenció i identificació d'aquests tipus de violència en els espais d'oci nocturn.

Aquest projecte té tres eixos principals:

- Una campanya de comunicació i de sensibilització estesa a les xarxes socials, l'edició de material de suport com tríptics informatius, adhesius, pancartes, cartells per una banda, i per l'altra, un Punt Lila com a espai de referència a les festes d'oci nocturn amb la finalitat d'informar i assessorar les víctimes de conductes sexistes i d'assetjament i/o abús sexual violentes envers les dones o les persones LGTBI. Podeu veure el vídeo promocional aquí.

- Formació especialitzada amb violències masclistes, especialment en els àmbits d'oci nocturn adreçada a tots i totes les entitats de Barraques i especialment aquelles persones integrants del Punt Lila.

- Un protocol contra les agressions masclistes i LGTBI-fòbiques en espais d'oci nocturn consensuat, elaborat per la Comissió de Barraques de Gènere i la Comissió Tècnica del Protocol de Violència de Gènere d’Arenys de Mar. Podeu consultar el protocol aquí.

A més, es compta amb una part preventiva i de sensibilització a càrrec d'uns educadors/es de carrer en espais d'oci nocturn, format per un equip mixt que pretén facilitar un ambient de relacions respectuoses entre els i les participants i amb l'entorn, amb l'objecte de reduir els riscos associats al consum d'alcohol, cànnabis i altres substàncies. Aquest servei es coordina amb les àrees de Joventut i Drets Civils (Igualtat), i la resta de professionals i entitats que participen en el desenvolupament de la festa.

Fitxer Acrobat-PDF de (2.39MB)

Fitxer: TRIPTIC_PUNT_LILA.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 2.39 MB

Publicat el 6 de juliol de 2018