Ajuntament d'Arenys de Mar

NOTÍCIES

nit dels museusEl Dia Internacional dels Museus se celebra cada 18 de maig des de l'any 1977 a tot el món. Un dia de l'any on els museus són els veritables protagonistes, obrint les seves portes i oferint una atractiva oferta d'activitats per sensibilitzar-nos a nosaltres, els seus visitants, de la seva importància en el desenvolupament de la societat.

Una de les activitats principals de la celebració del Dia Internacional dels Museus és la Nit dels Museus, una iniciativa del Consell d'Europa que se celebra enguany la nit del dissabte 19 de maig. Durant aquesta nit, diversos museus de Catalunya obriran les portes en horari nocturn amb diverses propostes lúdico-culturals. És el cas del Museu d'Arenys de Mar, que estarà obert de 9 del vespre a 11 de la nit amb una visita teatralitzada a l'exposició Posem fil a l'agulla. La indústria del gènere de punt a Arenys de Mar.

A banda de la Nit dels Museus, el Museu d'Arenys de Mar també farà jornada de portes obertes el cap de setmana del 19 i 20 de maig tant al Museu Marès de la Punta com al Museu Mollfulleda de Mineralogia. En aquets marc s'ha programat una visita guiada a l'exposició Posem fil a l'agulla que tindrà lloc al Museu Marès de la Punta el diumenge a les 11 del matí i que anirà a càrrec de Jordi Julià, comissari de l'exposició. I, d'altra banda, també s'ha porgramat un taller d'identificació de minerals per a nois i noies de 8 a 12 anys que es farà al Museu Mollfulleda el diumenge a les 11 del matí. 

Per participar a qualsevol de les tres activitats programades cal fer inscripció prèvia al Museu i trucant al 93.792.44.44 fins al 18 de maig.

D'altra banda, el Museu d'Arenys i la Bilbioteca P. Fidel Fita han organitzat una visita guiada al Museu del Gènere de Punt Can Marfà i a la Casa Coll i Regàs de Mataró. El preu de la sortida és de 5 euros i es farà el 25 de maig amb sortida a les 4 de la tarda des del C.C. Calisay. Les persones que s'hi vulguin inscriure cal que s'adrecin a la Biblioteca d'Arenys de Mar.

Publicat el 10 de maig de 2018