Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
CONSELLS MUNICIPALS
Notícies del Consell d'Infants
Nota de premsa de la sessió del 18/04/2018

En aquesta sessió hem començat parlant del logotip del Consell. Ens vam dividir en tres grups i cada grup havia de triar-ne tres com a molt. Després vam escollir un dels tres més votats i al final es va triar el d´una alumna de 6èB de l´escola Sinera.

Després vam parlar d´un projecte sobre llocs d'Arenys que ens feien sentir por, alegria, avorriment o tranquil·litat que havíem d´explicar a la classe i omplir un pòster amb quatre espais i a cada espai un sentiment.

Finalment vam parlar dels pressupostos participatius. Ens van dir que teníem 10.000€ per invertir en els nostres projectes. Si el projecte es passa de 10.000€, es proposaria com a projecte que podrien votar els majors de 16 anys en els pressupostos participatius del 2019. 
                                                                                         
Marçal Rebollo
6è A Escola Sinera

Nota de premsa de la sessió del 15/05/2018

En aquesta sessió hem començat posant en comú el pòster que ens havien donat la setmana passada sobre com ens sentim a diferents llocs d’Arenys. Això ho hem fet en un súper mapa d’Arenys: cada curs agafava el seu pòster i hi marcava amb gomets de colors els diferents llocs.
Després hem parlat dels pressupostos participatius. Cada conseller i consellera ha portat tres propostes que vam dividir en tres blocs: propostes possibles amb els 10.000€ del Consell d'Infants, propostes pels pressupostos participatius del 2019 i propostes no possibles. Llavors ens hem dividit en grups de tres i hem votat tres propostes. Les més votades han estat: posar més fonts, posar una tirolina i fer un concurs per netejar la platja.
Finalment, hem parlat de la sessió de cloenda on farem un petxa-kutxa, que consisteix en fer 20 diapositives de 20 segons. Així que cada conseller i consellera té una pregunta que haurà de respondre de manera breu. 

Marçal Rebollo
6è A Escola Sinera

Nota de premsa de la sessió del 15/06/2018


El divendres dia 15 de juny es va realitzar l’acte de cloenda del primer Consell dels Infants d’Arenys de Mar a la Sala Josep M. Arnau del Centre Cultural Calisay. L’acte va comptar amb la presència de l’alcaldessa, Annabel Moreno, i va ser obert a tothom perquè els consellers i conselleres poguessin presentar tota la feina que han portat a terme des de la constitució del Consell, el passat mes de febrer.

Ha estat una gran experiència comptar amb la participació dels nens i nenes en qüestions com la seva opinió en relació a l’espai públic d’Arenys de Mar i sobre les propostes que han aportat des de les escoles i les entitats que representen per a la partida de 10.000€ del Pressupost Participatiu reservada al Consell dels Infants. Finalment, han decidit destinar aquest pressupost a instal·lar fonts d'aigua a diferents punts de la vila i una tirolina a la platja.

Tot i que el nombre de reunions plenàries del Consell ha estat més curt de l’habitual, s’ha pogut elaborar un reglament pel funcionament del Consell i s’ha decidit quin seria el logotip del Consell dels Infants d’Arenys a partir de les propostes formulades per tots els companys.

En aquesta darrera sessió, l’alcaldessa va agrair a tots els consellers i conselleres la seva gran feina i es va acomiadar dels Consellers de 6è que deixaran el càrrec. Al setembre s’escolliran els consellers i conselleres que els substituiran d’entre els alumnes de 5è.

Agraïment també, per la seva feina i el seu recolzament, als tutors de 5è i 6è de les escoles Joan Maragall, Sinera i La Presentació, i dels responsables del CRAE Maricel, del Centre Obert Tallaferro i del Cau Flos i Calcat.

Nota de premsa de la sessió del 11/12/2018

Els nens i les nenes que constitueixen el Consell d’Infants d’Arenys de Mar, es troben un cop més a la sala del Calisay (Espai Jove) per decidir les comissions a les que participarà cadascun d’ells, per exemple: inventor de jocs, mediador, premsa...etc.

S’informa que aquells consellers que ho desitgin es podran presentar per a ser escollits representants del Consell d’infants d’Arenys de Mar a Barcelona i s’explica les tasques que duran a terme i la periodicitat de les reunions.

Els pressupost per aquest any 2019 és de 10.000€.

Ignasi López
6è Escola Sinera

Nota de premsa de la sessió del 13/2/2019

Els consellers i conselleres es reuneixen a l’Espai Jove. En aquesta trobada, els nens i nenes del consell s'han reunit per parlar com poden participar més els suplents, han prioritzat les activitats de la Festa Major de Sant Zenon, i han començat a parlar sobre com millorar Arenys de Mar.

Martina Melguizo

5è B de l’Escola Joan Maragall

Publicat el 2 de maig de 2018
^