Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Ports i l'Ajuntament potencien la mobilitat i l'accessibilitat a la zona portuària

Ports de la Generalitat i l'Ajuntament d'Arenys Mar han signat l'informe del seguiment que dóna continuïtat a l'acord del conveni de mobilitat del port d'Arenys per un any més. L'objectiu és mantenir un nivell de servei òptim a la zona portuària i afavorir la mobilitat i potenciar la integració port-vila.

Les línies de seguiment de la comissió són les següents:

• Mantenir el mateix nombre de places d'aparcament a tot el Port i el tipus de gestió a l'àrea verda, la zona blava de rotació de vehicles i la zona d'aparcament amb control d'accés.

• Estudiar mesures tècniques per evitar que els cotxes envaeixin el carril bici en el tram de l'aparcament al vial de ponent.

• Continuar desenvolupant activitats socioculturals per als ciutadans programades per l'Ajuntament a espais com la plaça de les Palmeres. L'administració local es farà càrrec del manteniment, la conservació i la neteja de l'espai.

• Continuar impulsant la mobilitat i l'accessibilitat al Port, fer un manteniment òptim del mobiliari urbà i conservar i reposar les zones enjardinades.

Aquesta comissió farà un seguiment de la rotació de vehicles i la mobilitat dins la zona portuària i n'avaluarà els resultats.

Anàlisi del conveni en vigor

Les dues administracions han analitzat la feina feta després de signar el conveni el juliol de 2016, per vetllar per l'encaix entre el port i el teixit urbà i la mobilitat. S'ha fet el seguiment dels compromisos adquirits i els resultats han estat positius.

Des de Ports de la Generalitat s'ha millorat la mobilitat amb nous itineraris per a vianants, un carril bici, la millora dels accessos i noves zones de passeig. També s'han fet les obres del contradic a la zona de ponent que han facilitat l'obertura de nous negocis i serveis i han creat nous accessos i zones de passeig per als vilatans. També s'ha fet el nou passeig elevat de ponent, que ha doblat les seves dimensions i ha permès fer un nou accés a la platja i un nou accés a la zona de pesca. I s'ha marcat un carril bici per millorar la mobilitat sostenible amb aparcabicis i s'han adaptat els itineraris del Port a la platja i a la plaça de les Palmeres.

D'altra banda, s'ha mantingut la reserva de places d'aparcament per als residents d'Arenys de Mar en règim de gratuïtat al vial de ponent, així com places d'aparcament per a persones amb mobilitat reduïda i motocicletes. I també s'ha instal·lat el primer itinerari pedagògic per als escolars i visitants, on es mostra la història del Port i de la Confraria, els tipus de peix, les arts de pesca i la tipologia de residus que es llacen al mar. Aquest circuit posa en valor el peix d'Arenys com a producte de proximitat, la seva qualitat i el seu valor nutricional.

Pel que fa a l'Ajuntament, ha contribuït al manteniment i al servei de vigilància i l'organització d´activitats ciutadanes dins la zona portuària amb la plantació de pins i tamarius al Rial del Bareu, l'enjardinament del parterre a la sortida del Bareu i la plaça de les Palmeres i el seu manteniment. També ha fet el manteniment i neteja de la zona d'aparcament del vial de ponent per als veïns, així com de la neteja de les platges i s'ha encarregat de la vigilància de la Policia Local al vial de ponent i la plaça de les Palmeres.

Publicat el 27 de febrer de 2018
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^