Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Activem l'operatiu per fer front a l'onada de fred

L'Ajuntament d'Arenys de Mar posa en marxa totes les mesures de prevenció que té al seu abast per afrontar les situacions que puguin esdevenir-se de l'onada de fred intens que previsiblement ens ha d'afectar aquesta setmana i que pot comportar nevades a qualsevol cota.

Així, els Serveis Socials han contactat amb la gent gran que viu sola i amb la resta de persones de molta vulnerabilitat de la vila per assegurar-se que disposen de reserves suficients de menjar i recursos per escalfar-se i estar informats de la situació, alhora que s'han coordinat amb les entitats del Tercer Sector per proveir de mantes i caldo a tothom que ho necessiti. Addicionalment, s'ha previst destinar un habitatge municipal com per poder acollir persones que dormen al ras en cas de situacions extremes.

Pel que fa a la mobilitat, des de la Brigada Municipal tenen sal emmagatzemada a punt per llançar a les plaques de gel que es puguin detectar a la via pública.

També la Policia Local treballa coordinadament amb la resta dels serveis municipals i dels cossos d'emergències per detectar i resoldre qualsevol incidència que pugui produir-se derivada d'aquesta onada de fred.

Recomanacions generals en episodis de fred intens:

 •  Tingueu previstos llocs o sales amb calefacció en cas que sigui necessari el seu ús.
 • Identifiqueu les persones més vulnerables i els grups de risc:
  - Nadons, gent gran i persones amb malalties cardiorespiratòries.
  - Persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat.
  - Persones sense llar.
  - Persones grans sense xarxa social i/o amb pocs recursos.
 • Recomaneu als ciutadans que tinguin cura dels familiars i veïns majors de 75 anys que viuen sols o estiguin en una situació de vulnerabilitat.
 • Activeu el Pla d’Actuació Municipal en cas necessari.
 • Si disposeu de reg automàtic tanqueu-lo i eviteu totes les activitats que puguin comportar mullar els carrers, com regar o fregar.
 • Compte amb les plaques de gel que poden fer relliscar persones i vehicles. Les plaques de gel acostumen a trobar-se a les zones més ombrívoles.
 • No ingeriu alcohol: pot donar una falsa sensació de calor.
 • Adeqüeu al fred l’activitat professional, esportiva i de lleure a l’exterior. Si feu esforços físics intensos, correu el perill de patir una lesió.
Publicat el 26 de febrer de 2018
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^