Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Aprovat inicialment el Pressupost municipal del 2018

L'Ajuntament d'Arenys de Mar va aprovar inicialment el Pressupost municipal del 2018 en la sessió plenària del 22 de desembre amb 9 vots favorables (ERC, PSC, CiU, ICV i 1 de la CUP), 6 abstencions (JxA) i 2 vots en contra (PP i 1 de la CUP).

El pressupost pel 2018 és de 18.045.412,10 euros, una xifra pràcticament idèntica respecte a la de l'any passat que segueix unes línies d'execució molt similars.

Pel que fa a les despeses, les regidories mantindran l'aportació econòmica del 2017 amb algun increment, com és el cas de les regidories de Promoció Econòmica i Benestar Social. Pel que fa a la plantilla de personal, hi haurà un increment del 7,53% en base a la incorporació de nous treballadors en àrees com la Brigada o la creació de la plaça d'enterrador pel cementiri, entre d'altres. També es contempla una bossa de 20 mil euros per a l'adequació dels llocs de treball en consonància amb la valoració de llocs de treball i la creació de complements com els de perillositat per a la Policia Local, de disponibilitat en caps de setmana per a conserges i de jornada partida a l'OAC. En general, la previsió d'endeutament pel 2018 és del 27,09%, la xifra més baixa que es recorda dels darrers anys.

En l'apartat d'ingressos, destaca l'increment previst en l'IBI del 6,89% en base a la darrera revisió cadastral. I pel que fa a les plusvàlues, es contempla que es puguin produir devolucions derivades de l'aplicació de la sentència del TC.

Pel que fa a inversions, entre les més destacades hi ha la remodelació urbanística del tram elevat del rial de Sa Clavella i la placeta del Tossol (95.500 euros), la reposició dels carrers Pla Paraíso i Pompeu Fabra (109.500 euros), la remodelació de les lloses de la Riera (615.522 euros), l'enderroc de la Guàrdia Civil, així com 300 mil euros per al darrer pagament de la compra de les Clarisses o els 200 mil destinats al Pressupost Participatiu. 

Altres inversions que es contemplen fer durant el 2018, malgrat que formen part del presuspost del 2017, són la construcció de la nova nau de la Brigada i la instal·lació de fanals led a la vila. A més, està previst poder fer front a la tercera fase del Teatre Principal amb el romanent de tresoreria del 2017.

Per part del govern, el regidor d'Hisenda Ramon Vinyes va agrair el suport i les aportacions de JXA i la CUP, que han participat en la confecció del Pressupost del 2018.

Pel que fa a les demanedes de la CUP, el partit va parlar de crear una carta d'estils dels carrers i camins escolars o estudiar un contracte amb Som Energia. També va proposar consolidar la marca d'Arenys incorporant el sector pesquer, auditar la gestió de la zona blava o crear horts urbans amb un objectiu inclusiu i educatiu. Per contra, va posar de manifest que no s'hagin inclòs propostes com un wàter públic, crear una brigada jove o una anella verda pels rials.

D'altra banda, JxA va recordar que algunes propostes seves pel pressupost del 2017 encara no s'havien dut a terme i va proposar fer un seguiment trimestral d'execució del pressupost. De cara al 2018, el partit va considerar cabdals el projecte de la tercera fase del Teatre Principal, l'arranjament del rial de les Canalies, l'enderroc de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil o fer la pista esportiva coberta, entre d'altres.

La documentació relativa al Pressupost 2018 aprovat inicialment en el Ple del 22 de desembre de 2017 es pot consultar aquí.

Publicat el 27 de desembre de 2017
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^