Escut de l'Ajuntament d'Arenys de Mar
NOTÍCIES
Aprovat inicialment el Pressupost municipal del 2018

L'Ajuntament d'Arenys de Mar va aprovar inicialment el Pressupost municipal del 2018 en la sessiķ plenāria del 22 de desembre amb 9 vots favorables (ERC, PSC, CiU, ICV i 1 de la CUP), 6 abstencions (JxA) i 2 vots en contra (PP i 1 de la CUP).

El pressupost pel 2018 és de 18.045.412,10 euros, una xifra prācticament idčntica respecte a la de l'any passat que segueix unes línies d'execuciķ molt similars.

Pel que fa a les despeses, les regidories mantindran l'aportaciķ econōmica del 2017 amb algun increment, com és el cas de les regidories de Promociķ Econōmica i Benestar Social. Pel que fa a la plantilla de personal, hi haurā un increment del 7,53% en base a la incorporaciķ de nous treballadors en ārees com la Brigada o la creaciķ de la plaįa d'enterrador pel cementiri, entre d'altres. També es contempla una bossa de 20 mil euros per a l'adequaciķ dels llocs de treball en consonāncia amb la valoraciķ de llocs de treball i la creaciķ de complements com els de perillositat per a la Policia Local, de disponibilitat en caps de setmana per a conserges i de jornada partida a l'OAC. En general, la previsiķ d'endeutament pel 2018 és del 27,09%, la xifra més baixa que es recorda dels darrers anys.

En l'apartat d'ingressos, destaca l'increment previst en l'IBI del 6,89% en base a la darrera revisiķ cadastral. I pel que fa a les plusvālues, es contempla que es puguin produir devolucions derivades de l'aplicaciķ de la sentčncia del TC.

Pel que fa a inversions, entre les més destacades hi ha la remodelaciķ urbanística del tram elevat del rial de Sa Clavella i la placeta del Tossol (95.500 euros), la reposiciķ dels carrers Pla Paraíso i Pompeu Fabra (109.500 euros), la remodelaciķ de les lloses de la Riera (615.522 euros), l'enderroc de la Guārdia Civil, així com 300 mil euros per al darrer pagament de la compra de les Clarisses o els 200 mil destinats al Pressupost Participatiu. 

Altres inversions que es contemplen fer durant el 2018, malgrat que formen part del presuspost del 2017, sķn la construcciķ de la nova nau de la Brigada i la instalˇlaciķ de fanals led a la vila. A més, estā previst poder fer front a la tercera fase del Teatre Principal amb el romanent de tresoreria del 2017.

Per part del govern, el regidor d'Hisenda Ramon Vinyes va agrair el suport i les aportacions de JXA i la CUP, que han participat en la confecciķ del Pressupost del 2018.

Pel que fa a les demanedes de la CUP, el partit va parlar de crear una carta d'estils dels carrers i camins escolars o estudiar un contracte amb Som Energia. També va proposar consolidar la marca d'Arenys incorporant el sector pesquer, auditar la gestiķ de la zona blava o crear horts urbans amb un objectiu inclusiu i educatiu. Per contra, va posar de manifest que no s'hagin inclōs propostes com un wāter públic, crear una brigada jove o una anella verda pels rials.

D'altra banda, JxA va recordar que algunes propostes seves pel pressupost del 2017 encara no s'havien dut a terme i va proposar fer un seguiment trimestral d'execuciķ del pressupost. De cara al 2018, el partit va considerar cabdals el projecte de la tercera fase del Teatre Principal, l'arranjament del rial de les Canalies, l'enderroc de l'antiga caserna de la Guārdia Civil o fer la pista esportiva coberta, entre d'altres.

La documentaciķ relativa al Pressupost 2018 aprovat inicialment en el Ple del 22 de desembre de 2017 es pot consultar aquí.

Informaciķ publicada el 27 de desembre de 2017
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Ajuntament d'Arenys de Mar - Riera del Bisbe Pol, núm. 8 - 08350 Arenys de Mar - Tel. 93 795 99 00