Ajuntament d'Arenys de Mar

NOTÍCIES

L'Ajuntament d'Arenys de Mar, mitjançant la Policia Local, torna a posar en marxa aquest Nadal la campanya de seguretat ciutadana entorn als comerços de la vila i també per reforçar la col·laboració en els diferents actes tradicionals de la vila.

Comerç Segur:
Del 15 de desembre fins passat Reis, la Policia Local destina més efectius a peu de carrer per patrullar per la Riera i els veïnats adjacents, en l'horari comercial, així com en els festius autoritzats per a l'obertura d'establiments comercials, per evitar sobretot petits furts que en aquestes dates s'intensifiquen, aprofitant que la ciutadania realitza les compres de Nadal.
Aquest dispositiu per les festes de Nadal té per objectiu tenir més presència al carrer per intentar dissuadir als lladres i actuar de forma ràpida, tota vegada que oferir un servei de proximitat els dies més concorreguts de les festes. La presència serà més activa a les zones de més afluència de persones.
Altrament, des que es va posar en marxa el Botó Vermell, el servei gratuït d'alertes silencioses a la Policia Local, per alertar d'una situació d'emergència mitjançant un dispositiu Android, hi ha una quarantena d'establiments adherits a aquest servei.

Reforç de dies amb incidències, i dels actes amb més concurrència:
En les pròximes dies s'intensificarà, també, el reforç policial amb més agents en dies on, dissortadament, es produeixen més incidències a la via pública com són els Sants Innocents, Cap d'Any, o la Nit de Naps i Cols, així com en les activitats amb més afluència (Cavalcada de Reis, Tió de Nadal o tobogan de gel).
Durant les Festes, les forces de seguretat augmenten de forma notable la seva activitat preventiva i de col·laboració en els diferents actes tradicionals de la vila. Així, la setmana passada ja es va reunir la Mesa de Coordinació Operativa amb els Mossos d'Esquadra per coordinar els serveis i els dispositius especials durant aquests dies clau a la vila.
La Policia Local coordina també durant aquestes festes les afectacions de trànsit i aparcaments que es puguin produir a causa de les diferents activitats previstes, sobretot el dia de la Cavalcada de Reis, afectacions que es poden consultar puntualment al web municipal.

Festes amb civisme
L'Ajuntament d'Arenys de Mar vol fer una crida al civisme i al respecte a les persones i als béns comuns i privats. Arriben festes significatives i tradicionals, i sovint, en dates com la del Dia dels Innocents, la nit de Cap d'Any o la Nit de Naps i Cols, hi ha hagut bretolades i trencadisses. Desafortunadament hi ha persones que aprofiten la diada per transgredir les normes mínimes de civisme i de respecte cap als altres.
Per aquest motiu es demana mantenir aquestes tradicions de manera sana, cívica i respectuosa, tant amb les persones com amb els béns i propietats materials públics o privats. Cites com aquestes del calendari festiu poden ser un bon moment per aguditzar la imaginació i compartir la festa, respectant a les persones i sense necessitat de malmetre res. La Policia Local, en aquest sentit, aconsella a les famílies que parlin abans de sortir de festa, de les possibles conseqüències administratives i judicials dels excessos que es puguin cometre contra els béns i les persones, i fa una crida als veïnats d'Arenys i als comerços que si observen qualsevol fet estrany i/o sospitós no dubtin a contactar amb la Policia Local (tel. 93 795 99 01).

Publicat el 15 de desembre de 2017