Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
L'Ajuntament rep les auditories energètiques de les escoles públiques de la vila

El diputat d'Educació de la Diputació de Barcelona, Rafael Homet, s'ha desplaçat aquest dijous al migdia a la nostra vila per fer lliurament de les auditories energètiques de les escoles Sinera i Joan Maragall, així com de l'escola bressol dels Colors.

Els tres documents han estat redactats per l'ITeC per encàrrec de la Diputació de Barcelona i fan una anàlisi exhaustiva del consum energètic i d'emissions de CO2 dels tres centres escolars. Partint de les dades obtingudes de totes les escoles auditades per aquesta institució, de les auditories d'Arenys es desprèn que l'escola Joan Maragall i l'escola bressol tenen una eficiència energètica per sota de la mitjana, mentre que l'escola Sinera hi està per sobre.

En tots tres casos, però, les auditories proposen una sèrie d'actuacions per millorar en diversos apartats, com poden ser de climatització, consum elèctric o iluminació dels espais.

A més de les auditories, la Diputació també ha realitzat l'estudi de certificació energètica dels tres edificis i, com a gran novetat, ha implantat un sistema de sensors  que permetran a l'Ajuntament monitoritzar en el temps el consum d'electricitat dels centres mitjançant un software específic. Amb aquesta eina, l'Ajuntament i les escoles podran adoptar mesures que ajudin a reduir el consum energètic.

Aquestes auditories energètiques se sumen als plans de manteniment de l'escola bressol i l'escola Joan Maragall, que la Diputació va lliurar a l'Ajuntament el passat mes de novembre.

Publicat el 14 de desembre de 2017
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^