Ajuntament d'Arenys de Mar

NOTÍCIES

L'Ajuntament d'Arenys de Mar ha posat en marxa totes les mesures de prevenció que té al seu abast per afrontar les situacions que puguin esdevenir-se de l'onada de fred que ens ha d'afectar aquest cap de setmana.

Així, els Serveis Socials han contactat amb la gent gran que viu sola i amb la resta de persones de molta vulnerabilitat de la vila per assegurar-se que disposen de reserves suficients de menjar i recursos per escalfar-se i estar informats de la situació, alhora que s'han coordinat amb la Càrites per proveir de mantes i caldo a tothom que ho necessiti.

Pel que fa a la mobilitat, la Brigada Municipal disposa de sal emmagatzemada a punt per llançar a les plaques de gel que es puguin detectar a la via pública.

També la Policia Local treballa coordinadament amb la resta dels serveis municipals i dels cossos d'emergències per detectar i resoldre qualsevol incidència que pugui produir-se derivada d'aquesta onada de fred i vent.

Recomanacions generals en episodis de fred intens:

    Tingueu previstos llocs o sales amb calefacció en cas que sigui necessari el seu ús.
   Identifiqueu les persones més vulnerables i els grups de risc:
   - Nadons, gent gran i persones amb malalties cardiorespiratòries.
   - Persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat.
   - Persones sense llar.
   - Persones grans sense xarxa social i/o amb pocs recursos.

   Recomaneu als ciutadans que tinguin cura dels familiars i veïns majors de 75 anys que viuen sols o estiguin en una situació de vulnerabilitat.
   Activeu el Pla d’Actuació Municipal en cas necessari.
   Si disposeu de reg automàtic tanqueu-lo i eviteu totes les activitats que puguin comportar mullar els carrers, com regar o fregar.
   Compte amb les plaques de gel que poden fer relliscar persones i vehicles. Les plaques de gel acostumen a trobar-se a les zones més ombrívoles.
   No ingeriu alcohol: pot donar una falsa sensació de calor.
   Adeqüeu al fred l’activitat professional, esportiva i de lleure a l’exterior. Si feu esforços físics intensos, correu el perill de patir una lesió.

Publicat l'1 de desembre de 2017