Ajuntament d'Arenys de Mar

NOTÍCIES

consell infantsEl govern municipal està decidit a ampliar els canals de participació ciutadana i fer-los arribar a tots els segments de la població. És per això que fa temps que treballa conjuntament amb la Diputació de Barcelona per impulsar el Consell d'Infants d'Arenys de Mar, un òrgan de participació política de nens i nenes d'entre 10 i 12 anys que serveixi per reflexionar, parlar, prendre decisions i fer propostes sobre els aspectes que els afecten de la vila.

Després de les reunions preparatòries prèvies amb les escoles, entitats i departaments municipals que treballen amb infants, aquest dissabte 18 de novembre, a les 6 de la tarda, es farà la presentació del Consell d'Infants, coincidint amb la celebració a la nostra vila del Dia Mundial dels Drets dels Infants. La presentació del projecte es farà a la Sala Noble del C.C. Calisay mitjançant una xerrada sobre participació infantil a pobles i ciutats que impartirà Ana Novella, professora de Teoria i Història de l’Educació de la Facultat de Pedagogia de la UB.

A més de la presentació del Consell d'Infants, dissabte també podrem gaudir de l'audició musical del Cor Infantil El Pailebot i, durant tota la tarda, hi haurà taller de construccions gegants a la Sala Polivalent del C.C. Calisay.

A hores d’ara, s’està acabant de definir com serà aquest òrgan de participació política infantil per tal que el Consell d’Infants sigui el màxim inclusiu possible, amb cabuda per a no només els nens i nenes de les escoles ordinàries, sinó que també hi haurà representants d’alumnes amb diversitat funcional.

L’objectiu del Consell d'Infants és que es reuneixi una vegada al mes perquè els participants puguin discutir temes i aspectes que siguin del seu interès o que sorgeixin dins les aules. Alhora, l’Ajuntament també els hi podrà fer encàrrecs sobre projectes que vulgui tirar endavant el consistori. La idea és que el Consell d’Infants entri funcionament a principis del 2018. Des de l'Ajuntament s'ha creat l'espai www.arenysdemar.cat/consellinfants en el qual s'aniran publicant totes les informacions relatives al Consell d'Infants d'Arenys de Mar.

Publicat el 14 de novembre de 2017