Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Condemna de la repressió policial de l'1 d´octubre
Acord de la majoria de Portaveus a l'Ajuntament d´Arenys de Mar de condemna de la repressió policial de l´1 d´octubre

Els portaveus dels Grups Municipals de CiU, CUP, ERC, ICV, JxA, PSC, de l´ Ajuntament d´Arenys de Mar, acorden:

L´Ajuntament d´Arenys de Mar condemna la repressió policial contra les persones que van participar a l´1 d´octubre, una repressió injustificable que ha vulnerat els drets fonamentals i les llibertats civils que defineixen tota democràcia.

Rebutgem enèrgicament la intimidació i la violència extrema de les actuacions dels cossos policials de l´Estat espanyol al llarg de la jornada, que han commocionat el conjunt de la societat catalana. Així mateix, ens solidaritzem amb els 893 ferits –segons les últimes dades- i exigim una investigació judicial sobre la desmesurada actuació policial envers la ciutadania que exercia pacíficament els seus drets polítics. Lloem i remarquem l'actitud pacífica i democràtica que la ciutadania catalana va mostrar en tot moment.

D´altra banda, volem expressar el suport a tots els Alcaldes i Alcaldesses de Catalunya que, d´una forma o altra s´han vist afectats per accions o reaccions al voltant de la convocatòria del 1 d´Octubre, tant per promoure l´exercici del dret a decidir o com de qualsevol altra expressió de les seves opinions polítiques de forma pacífica, lliure i democràtica amb empara en els principis fonamentals d´autonomia local i dret a la participació política.

Creiem que la unitat és la millor defensa de la democràcia, i fem una crida a les institucions i al conjunt de la ciutadania de Catalunya, en la seva pluralitat i diversitat, per la defensa d´un marc democràtic que tingui per principi el diàleg i no la força, la política i no l´autoritarisme, el respecte i no la intolerància. Per tant, demanem que els governs acordin el desmantellament del dispositiu policial extraordinari que hi ha actualment a Catalunya.

En aquest sentit ens adherim al manifest de la Taula per la Democràcia impulsada per entitats, els sindicats i les organitzacions de la societat civil catalana per donar una resposta unitària, transversal, ferma i decidida en defensa de les institucions catalanes, els drets fonamentals, el dret que té la ciutadania de Catalunya a decidir el seu futur polític i la democràcia.

En darrer terme, els portaveus en nom dels grups municipals esmentats, reiterem el nostre compromís per preservar la cohesió social i la convivència cívica a la nostra vila d´Arenys de Mar, des de la defensa de la pau, les llibertats i els valors democràtics. En democràcia, la pluralitat d´idees i opcions polítiques es gestiona per mitjà del diàleg, el respecte mutu, la negociació i el vot, mai de la violència.

CiU Josep Manel Nogueras,
CUP, David Caldeira
ERC, Laia Martin
ICV, Isabel Roig
JxA,Estanis Fors
PSC, Ramon Vinyes

Arenys de Mar, 4 d´octubre de 2017

Publicat el 6 d'octubre de 2017
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^