Escut de l'Ajuntament d'Arenys de Mar
NOTÍCIES
Manifest per condemnar la violčncia i actuacions policials contra la ciutadania durant la jornada del referčndum

manifest


El diumenge 1 d’octubre de 2017 passarā a la histōria a Catalunya per la vergonya d’un Estat espanyol repressor que ha exercit una dura violčncia davant d’uns ciutadans absolutament indefensos. Perō sobretot restarā en els nostres cors i en la nostra memōria per l’actitud cívica, serena, coratjosa, pacífica i persistent d’uns ciutadans que van sortir a votar i exercir la democrācia malgrat les amenaces i l’estat de setge i por.

Avui sortim al carrer per condemnar de forma enčrgica, alta i clara tota la violčncia generada per l’Estat espanyol, emparat pel seu Govern, contra veīns i veīnes dels nostres pobles i ciutats que l’únic que volien és decidir i exercir la democrācia. Els més de 800 ferits registrats, dos d’ells en estat molt greu, i les imatges d’agressions, repressiķ sense contemplacions i violčncia, no cauran mai en l’oblit. Una actuaciķ dictada per un govern de l’Estat, que n’és el responsable últim, i que n’haurā d’assumir les conseqüčncies.

Al mateix temps, reconeixem i agraīm profundament l’actitud i el comportament dels més de 2 milions de persones que aquest diumenge es van expressar a les urnes, i una especial menciķ als qui se’ls va usurpar el vot. La seva valentia, compromís i fortalesa exercint el dret a vot, oposant resistčncia pacífica, fent costat a la gent que volia votar i no caient en la provocaciķ de les forces de seguretat espanyoles, sota un estat de setge i por, sķn el reflex d’una societat madura, pacífica i plenament democrātica. Un reconeixement a tots els votants, a tots els voluntaris, i alcaldes i alcaldesses, electes locals i treballadors públics que van fer possible que aquest diumenge es pogués votar.

Avui i aquí exigim i demanem el suport de les institucions europees i de la comunitat internacional que no pot continuar mirant cap a un altre costat i fent veure que a Catalunya no ha passat res. Les imatges del que ahir vam viure estan a tots els mitjans internacionals i sobre la taula de totes les cancelleries.   Ha quedat clar que els catalans tenim dret a decidir el nostre futur i que l’Estat espanyol ha intentat reprimir, sense čxit, la voluntat del poble catalā.

Finalment, deixem clar que els municipis catalans i els seus cārrecs electes serem fidels al compromís de la gent i a allō que decideixin les institucions catalanes, Govern catalā i Parlament de Catalunya.

Ens volien agenollats i ens han trobat drets, ens volien atemorits i ens han trobat valents, ens volien dividits i ens ha trobat units.

Hem votat. Hem dit ben alt al mķn que la repressiķ no podrā callar la nostra voluntat. La democrācia sempre guanyarā la violčncia.

Arenys de Mar, 2 d'octubre de 2017

Manifest conjunt ACM i AMI

Informaciķ publicada el 2 d'octubre de 2017
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Ajuntament d'Arenys de Mar - Riera del Bisbe Pol, núm. 8 - 08350 Arenys de Mar - Tel. 93 795 99 00