Ajuntament d'Arenys de Mar

NOTÍCIES

Obres PereraObres PereraLes obres del carrer de la Perera ja han començat. Els operaris va iniciar els treballs desmuntat les antigues voreres per preparar tot l'espai que es reurbanitzarà a un mateix nivell. L'actuació abasta tot el carrer, des de la Riera al rial de Pau Costa, i un cop estigui acabada s'hi limitarà el trànsit rodat. L'inici de les obres coincideixen amb la celebració de la Setmana de la mobilitat.

L'obra del carrer de la Perera era una actuació pendent des de l'any 2015 que va sortir triada com l'acció més votada del Pressupost participatiu. La urbanització  és important ja que amplia l'espai de vianants al nucli històric d'Escaravar. També es  consolida i reforça un espai de pas de vianants entre la Riera i el Bareu, en especial per protegir el camí escolar que comunica amb  l'escola Sinera i l'escola bressol Els colors.

Els treballs tenen un pressupost de 95.000 euros i es previst que es portin a terme en un termini de temps de deu setmanes. L'obra la realitza l'empresa Via Augusta Obres i Serveis (VAOS).

El projecte d'urbanització inclou un sistema de control de l'accés de vehicles al carrer de la Perera des de la cantonada del carrer del Bareu que només podran flanquejar els veïns autoritzats. Abans de pendre aquesta decissió s'ha consultat amb el veïnat i s'ha fet una a prova pilot al mateix carrer per avaluar la restricció del trànsit rodat.

A primers de setembre es va explicar al veïnat com es farà l'obra i les limitacions de serveis municipals que hi haurà. La Policia local ha fet una autorització per aparcar gratuïtament a la zona blava als vehicles que tenen gual. Les escombraries es recolliran a les cantonades de Sant Antoni i la Riera seguint el mateix calendari de la recollida porta a porta (l'orgànica sense cubellet)

Publicat el 19 de setembre de 2017