Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
El nou curs escolar arrenca amb intensitat

TORNADA A L'ESCOLAL'inici de les classes d'infantil i primària ha estat el tret de sortida oficial al nou curs escolar. Les tres escoles arenyenques han iniciat la seva activitat amb normalitat amb el seu miler llarg d'alumnes. Les escoles bressol ja van iniciar la seva activitat la setmana passada i l'Institut 'Els Tres Turons' tancarà, dijous, el procés de tornada a les aules dels nois i noies de secundària, batxillerat i CFGM.

En conjunt, sumant també els alumnes de secundària, batxillerat i cicles de La Presentació la xifra d'escolaritzats als centres arenyencs arriba als 1500 alumnes. La regidoria d'Educació ha treballat intensament per coordinar diversos aspectes administratius, com el cas de la tarifació social a l'escola bressol, i d'altres relacionats amb obres de manteniment a l'entorn dels centres o en els edificis on hi ha responsabilitat municipal.

L'escola bressol 'Els Colors'

Va començar la seva activitat el dia 6 de setembre amb una ocupació molt elevada. A P1 hi ha llista d’espera, i a P2 encara hi ha alguna plaça lliure(5). A P0 de les 16 places ja n’hi ha 8 de plenes, que es previst que s’omplin al llarg del trimestre.

L'aplicació de la tarifació social és el principal repte d'enguany i es treballa per poder-la aplicar aquest primer trimestre de curs. Durant l'estiu s'han repintat algunes aules , s'ha canviat la caldera i, abans de començar el curs s'ha fet una neteja completa de l’entorn.

Escola Maragall.

Es l'edifici on hi ha més actuacions de manteniment, atès que és de propietat i responsabilitat municipal. S'han fet noves adaptacions d’accés als diferents espais de l’escola, en concret una rampa d’accés al gimnàs.  S'ha fet una actuació a l’aula d’educació especial, pintura, empits de les finestres i col·locació d’un rentador petit al pati interior per poder netejar els pinzells de pintura. També s'han pintat de totes les vores de les escales i esglaons amb pintura groga per senyalitzar els perills pels alumnes amb deficiència visual.

Al pati s'ha fet una adequació del sorral i el repintat de les línies de les pistes. I a l'exterior s'ha arreglat el carrer davant  de l’entrada d’Anna Mª Ravel i algunes rajoles de la vorera de l’entrada de les escales. A l'accés pel Xifré s'han retirat els nius de cotorres del cedre i s'ha iniciat un tractament per la processionària.

Escola Sinera.

Enguany inicia el curs amb dues línies completes. La principal actuació ha estat la col·locació de les baranes d‘accés a la porta pel parc Fèlix Cucurull i la barana protectora al giratori. També s'ha fet la eteja de patis, desbrossament entorn i poda.

L'escola s'ha incorporat a la nova xarxa d’Escola nova 21 i  l’Ajuntament col·laborarà en la dinamització d’aquesta xarxa a l’Alt Maresme, conjuntament amb la regidoria d’educació de l’Ajuntament de Tordera.

Institut els Tres Turons.

Dijous, 14 de setemebre, s'Inicien les classes. Aquest any el nivell de matriculació és màxim. A 1er ESO no en queda cap plaça lliure, per això els alumnes que s’estan matriculant al darrer moment es deriven cap a la Presentació. A 2n ESO hi ha  3 places lliures i a 3r i 4t no en queda cap. Hi ha una línia més a batxillerat. El cicle formatiu també ha tingut molt bona matrícula, avui s’ha matriculat 5 alumnes en les 8 que havien quedat lliures al juliol. 19 professors nous s'han incporporat al claustre.

Aquest curs els alumnes de 4t d’ESO han de fer el Servei comunitari per poder-se acreditar (10 hores de voluntariat) i que per aquest motiu s'ha signat un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament d'Arenys de Mar per acollir aquesta activitat als serveis municipals. L'Ajuntament estableix diversos convenis de col·laboració amb l'Institut per projectes com l'Aula oberta, activitats esportives i músicals (a través de l'Escola de Música).

PTT

Comencen la seva activitat el dimecres a les 12 amb la inauguració del curs. El curs de vendes es ple i només hi ha 2 places lliures a fusteria. El servei però aten també noves incorporacions o les deriva en alternatives a altres cursos de la comarca..

Escola d’adults

La setmana passada va iniciar les matriculacions que van a bon ritme. Sobretot els alumnes estan interessats en català inicial i en el graduat en ESO. Les inscripcions s’estan fent al  Calisay, de 19 a 21 h, i es faran fins el dia 20. El curs començarà dia 21 de setembre,

Publicat el 12 de setembre de 2017
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^