Ajuntament d'Arenys de Mar

NOTÍCIES

La sala d'exposicions del C.C. Calisay acull del 4 al 27 d'agost l'exposició Elviras Elias. Realitat i somnis, comissariada per Joan Miquel Llodrà. Es tracta d'una mostra de dibuixos que fan incís en la faceta d'il·lustradora d'aquesta autora de llibres i relats infantils.

Elias, filla del també il·lustrador Feliu Elias i Bracons, va viure gran part de la seva vida a Arenys de Mar i va donar algunes de les seves serigrafies i dibuixos a la nostra vila, que el Museu d'Arenys de Mar custodia en un fons especial.

La delicadesa en el traç i la sensibilitat a l'hora d'il·lustrar personatges la van convertir en la dibuixant per excel·lència dels llibres per a infants de l'Editorial Ariel. Les seves il·lustracions del primer volum de "Rondalles", Rondalles de Ramon Llull, Mistral i Verdaguer, així com una versió extraordinària de Tirant el blanc, adaptada als joves per Joan Sales, van elvira eliastenir un èxit notable entre els lectors catalans.

També fou una col·laboradora habitual de les obres de l'Editorial Juventud on destaca especialment el llibre Casa de muñecas, prologat per Marià Manent, on l'autora va dissenyar un retallable que permetia construir una casa catalana. L'any 1948 va guanyar la Medalla de Bronze del Cercle de Belles Arts de Palma de Mallorca amb un dibuix que havia fet per a l'aparador de la botiga "El Dique Flotante".

Els horaris de visita de l'exposició són els següents:
Divendres de 6 a 2/4 de 9 del vespre
Dissabtes, diumenges i festius d'11 a 1 del migdia i de 6 a 2/4 de 9 del vespre

Publicat el 24 de juliol de 2017