X
Participa i vota!
Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Les Barraques d'Arenys impulsen la campanya No és No contra el sexisme

Des de les entitats que organitzen les Barraques d'Arenys de Mar s'ha impulsat la campanya No és No. La nostra festa majors i principalment les Barraques han d'estar lliures de qualsevol sexisme possible. Per això s'ha creat un protocol de sensibilització, prevenció i actuació per defensar el caràcter inclusiu i respectuós de les nostres festes i espais d'oci amb una implicació col·lectiva. L'objectiu principal de la campanya és la sensibilització i la intervenció amb unes pautes d'actuació, si s'escau, en aquests espais festius i d'oci on les condicions poden afavorir possibles interrelacions que donin peu a micromasclismes, assetjaments o agressions sexistes.

La inicitaiva sorgeix de les diferents entitats juvenils organitzadores de les Barraques (Cau Sant Francesc, Associació de Pubillatge Arenyenc, AEiG Flos i Calcat i Patronat de Sant Roc). Davant d'una agressió sexista, la persona agredida es podrà dirigir a la barra on els membres de les entitats l'acompanyaran en els diferents dispositius desplegats durant les nits de barraques com són els serveis preventius, centres sanitaris i la policia local. Els dispositius corresponents implementaran el seu protocol d'actuació per aquests casos.

Les agressions sexistes són totes aquelles agressions físiques o psicològiques, exercides sobre una persona per motius de gènere i/o orientació sexual, i/o aspecte físic en relació als estàndards estètics. Aquestes les poden exercir qualsevol persona assetjadora que es trobi en el context, no hi ha un patró exacte de qui emet una agressió sexista. Es poden presentar entre persones conegudes o desconegudes, entre companyes o no. Són una de les representacions de la violència basada en qüestions de gènere i estan presents en tots els àmbits, tant en el públic com en el privat. En el context festiu i d'oci és una de les grans problemàtiques que impedeixen que sobretot les dones i persones amb altres identitats i expressions de gènere no hegemòniques gaudeixin lliurement.

Així, s'ha elaborat la següent taula dels diferents nivells i tipologies de violència:

Aquest és un protocol encara embrionari, però que anirà agafant forma poc a poc. Altres actuacions que s'han fet en el marc d'aquesta campanya han estat marcar el cartell de barraques amb el logotip de No és No, elaborar un video promocionant la campanya que es pot trobar a les xarxes socials i cartells a les barres de Barraques avisant que no volem agressions sexistes durant les festes.

Publicat el 6 de juliol de 2017
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^