Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
El Defensor del Ciutadà presenta la memòria del 2016

Manel Pou, Defensor del Ciutadà d'Arenys de Mar, va presentar la memòria del servei corresponent a l'any 2016 en el decurs de la sessió plenària celebrada aquest dimarts 27 de juny. Una memòria de la qual es desprén que s'han portat a terme un total de 303 actuacions, la majoria de les quals sol·licituds i queixes dels ciutadans en relació a aspectes de pobresa, emergència social i prestació de serveis per part d'empreses i administracions.

En concret, el Defensor del Ciutadà va rebre 235 sol·licituds per qüestions d'ajuts socials, treball, habitatge i prestacions diverses. Mentre que les queixes han estat 68, relacionades amb aspectes de consum i serveis bàsics, així com també sobre via pública i urbanisme. La majoria de les sol·licituds han estat derivades a l'administració o regidoria competent i només se n'han desestimat set. 

La memòria 2016 del Defensor del Ciutadà d'Arenys també fa un seguit de recomanacions referents a l'habitatge social per agilitzar la rotació de pisos de protecció oficial i potenciar l'habitatge privat desocupat per destinar-lo a lloguer social. També considera que caldria establir quotes i terminis en els pagaments que puguin ser assumits de manera efectiva pels ciutadans. Respecte a plans d'ocupació local, demana un pla d'atenció integral pel col·lectiu de persones més grans de 45 anys. I també constata que caldria un control de la contaminació ambiental i acústica i buscar solucions a les molèsties que ocasionen els infants que juguen amb pilota en espais públics o tenir cura de la circulació de patinets i bicicletes per a les voreres.

Aquesta és la penúltima memòria de Manel Pou com a Defensor del Ciutadà de la vila, atès que enguany és el darrer que exercirà el càrrec, tal i com s'estableix en els estatuts d'aquesta figura pública. Hauran estat 10 anys al capdavant d'un servei creat amb la finalitat d'escoltar, assessorar i orientar les persones que veuen vulnerats els seus drets fonaments i les seves llibertats públiques en relació amb les administracions públiques i les empreses prestadores de serveis bàsics.

Publicat el 28 de juny de 2017
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^