Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Arenys implanta la tarifació social a l'escola bressol municipal

El Ple celebrat aquest dimarts al vespre va aprovar per una àmplia majoria -10 vots a favor (ERC, CUP, PSC, CiU i ICV) i 6 abstencions (JxA i PP)- la implantació de la tarifació social en la regulació dels preus del servei d'escola bressol municipal a partir del curs 2017-2018. Es tracta d'una mesura que té per objectiu garantir l'accés a les famílies amb rendes més baixes i incrementar la progressivitat del sistema per tal que l'aportació de les famílies es faci d'acord amb la seva renda.

El nou sistema tarifari per l'escolarització a l'escola bressol municipal proposa un ventall de 6 quotes progressives segons el nivell de renda declarada, que parteix d'una quota mínima de 50€ mensuals per a totes les llars amb una renda equivalent o inferior a una vegada l'indicador de renda de suficiència de Catalunya (7.967,73€), i augmentar progressivament la quota segons l'estudi econòmic que contempla la nova Ordenança de preus públics. Així, en base a la renda familiar i el nombre de mebres de la unitat familiar, la quota pot arribar a un màxim de 183,60 euros mensuals.

La implantació de la tarifació social era una de les prioritats que el govern municipal volia posar en marxa a diversos serveis municipals per donar resposta de manera justa i equitativa a la realitat social i econòmica dels vilatans.

Així, mentre els grups municipals del PP i JxA van mostrar-se a favor del concepte de tarifació social, s'hi van abstenir per desacord amb el fet que hi hagi famílies que hagin de pagar un import superior a la taxa actual, com succeeix en els dos darrers trams de baremació. Per contra, la resta de grups van defensar que les tarifes es facin en base a la renda de les famílies i van manifestar el desig de poder estendre la tarifació a d'altres serveis municipals. En aquets sentit, el regidor d'Hisenda va explicar que les famílies només aporten el 44% del cost del servei de l'escola bressol municipal, mentre que la resta ho assumeix el consistori. Alhora que va recordar que si la taxa del servei no s'apuja a les rendes més altes, llavors s'haurien d'apujar altres impostos per compensar el sobrecost de la tarifació social.

D'altra banda, el Ple del mes de juny també va aprovar la moció presentada pel grup municipal del PSC elaborada per la UGT de Catalunya en relació a la incorporació de les mesures escaients per evitar la utilització directa o indirecta d'empreses multiservei a l'administració pública.

Publicat el 28 de juny de 2017
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^