Ajuntament d'Arenys de Mar

NOT═CIES

Foto: Txeni GilEl pr˛xim divendres 26 de maig, a les 7 de la tarda, tindrÓ lloc el Ple extraordinari per nomenar Antoni Badosa Ca˝ellas Fill Predilecte d'Arenys de Mar. De manera excepcional, el plenari es traslladarÓ a la sala Josep M. Arnau del C.C. Calisay per donar cabuda a tot el p˙blic que hi vulgui assistir, aixÝ com als seus familiars i amics.

Antoni Badosa va ser el primer regidor de Cultura de la democrÓcia i va ser el responsable de la polÝtica cultural de la nostra vila entre 1979 i 1987. En aquest perÝode va catalanitzar gairebÚ tots els noms de carrers d'Arenys, va renovar la imatge i els continguts del programa de Festa Major, i treballÓ fermament a travÚs de la Comissiˇ de Festes pel retrobament de la festa major de Sant Zenon i la de Sant Roc com a festes populars i de carrer.

TambÚ va honrar el pedagog arenyenc Francesc Flos i Calcat en el cinquantenari de la seva mort amb un seguit d'activitats i restituint el nom de Flos i Calcat a la plaša popularment anomenada del Casino.

D'altra banda, Badosa va iniciar les converses amb Frederic MarÚs, per al futur museu de la punta que obriria les el 13 de marš de 1983, a mÚs de treballar per ampliar el Museu d'Arenys, l'any 1988, amb la nova secciˇ dedicada Museu Mollfulleda de Mineralogia.

TambÚ en la vessant cultural posÓ en marxa el cicle de Concerts d'Estiu a l'EsglÚsia Parroquial l'any 1981 i, a finals d'aquell mateix any, s'inicia la publicaciˇ del primer n˙mero dels Quadern d'Estudis Arenyencs, dedicat precisament a Salvador Espriu. Un any mÚs tard, Badosa crea el primer Premi Monografia Hist˛rica Ajuntament d'Arenys de Mar, del qual se'n faran dues edicions.

L'any 1985, amb motiu de la celebraciˇ del 50Ŕ aniversari de la posada en servei de l'Arxiu Hist˛ric Fidel Fita, va impulsar un seguit d'obres d'adaptaciˇ, millora i ampliaciˇ de l'equipament que s'inauguraren a la Festa Major d'aquell any.

I al 1987, dos anys desprÚs de la mort de Salvador Espriu, i encara amb Antoni Badosa al capdavant de la cultura arenyenca, es creÓ el Centre de Documentaciˇ i Estudi Salvador Espriu.

El Ple extraordinari pel seu nomenament com a Fill Predilecte d'Arenys de Mar comenšarÓ a les 7 de la tarda.

Publicat el 17 de maig de 2017