X
Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
El Ple per nomenar Antoni Badosa Fill Predilecte de la vila tindrà lloc el 26 de maig

Foto: Txeni GilEl pròxim divendres 26 de maig, a les 7 de la tarda, tindrà lloc el Ple extraordinari per nomenar Antoni Badosa Cañellas Fill Predilecte d'Arenys de Mar. De manera excepcional, el plenari es traslladarà a la sala Josep M. Arnau del C.C. Calisay per donar cabuda a tot el públic que hi vulgui assistir, així com als seus familiars i amics.

Antoni Badosa va ser el primer regidor de Cultura de la democràcia i va ser el responsable de la política cultural de la nostra vila entre 1979 i 1987. En aquest període va catalanitzar gairebé tots els noms de carrers d'Arenys, va renovar la imatge i els continguts del programa de Festa Major, i treballà fermament a través de la Comissió de Festes pel retrobament de la festa major de Sant Zenon i la de Sant Roc com a festes populars i de carrer.

També va honrar el pedagog arenyenc Francesc Flos i Calcat en el cinquantenari de la seva mort amb un seguit d'activitats i restituint el nom de Flos i Calcat a la plaça popularment anomenada del Casino.

D'altra banda, Badosa va iniciar les converses amb Frederic Marés, per al futur museu de la punta que obriria les el 13 de març de 1983, a més de treballar per ampliar el Museu d'Arenys, l'any 1988, amb la nova secció dedicada Museu Mollfulleda de Mineralogia.

També en la vessant cultural posà en marxa el cicle de Concerts d'Estiu a l'Església Parroquial l'any 1981 i, a finals d'aquell mateix any, s'inicia la publicació del primer número dels Quadern d'Estudis Arenyencs, dedicat precisament a Salvador Espriu. Un any més tard, Badosa crea el primer Premi Monografia Històrica Ajuntament d'Arenys de Mar, del qual se'n faran dues edicions.

L'any 1985, amb motiu de la celebració del 50è aniversari de la posada en servei de l'Arxiu Històric Fidel Fita, va impulsar un seguit d'obres d'adaptació, millora i ampliació de l'equipament que s'inauguraren a la Festa Major d'aquell any.

I al 1987, dos anys després de la mort de Salvador Espriu, i encara amb Antoni Badosa al capdavant de la cultura arenyenca, es creà el Centre de Documentació i Estudi Salvador Espriu.

El Ple extraordinari pel seu nomenament com a Fill Predilecte d'Arenys de Mar començarà a les 7 de la tarda.

Publicat el 17 de maig de 2017
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^