Escut de l'Ajuntament d'Arenys de Mar
NOTÍCIES
El Ple per nomenar Antoni Badosa Fill Predilecte de la vila tindrā lloc el 26 de maig

Foto: Txeni GilEl prōxim divendres 26 de maig, a les 7 de la tarda, tindrā lloc el Ple extraordinari per nomenar Antoni Badosa Caņellas Fill Predilecte d'Arenys de Mar. De manera excepcional, el plenari es traslladarā a la sala Josep M. Arnau del C.C. Calisay per donar cabuda a tot el públic que hi vulgui assistir, així com als seus familiars i amics.

Antoni Badosa va ser el primer regidor de Cultura de la democrācia i va ser el responsable de la política cultural de la nostra vila entre 1979 i 1987. En aquest període va catalanitzar gairebé tots els noms de carrers d'Arenys, va renovar la imatge i els continguts del programa de Festa Major, i treballā fermament a través de la Comissiķ de Festes pel retrobament de la festa major de Sant Zenon i la de Sant Roc com a festes populars i de carrer.

També va honrar el pedagog arenyenc Francesc Flos i Calcat en el cinquantenari de la seva mort amb un seguit d'activitats i restituint el nom de Flos i Calcat a la plaįa popularment anomenada del Casino.

D'altra banda, Badosa va iniciar les converses amb Frederic Marés, per al futur museu de la punta que obriria les el 13 de marį de 1983, a més de treballar per ampliar el Museu d'Arenys, l'any 1988, amb la nova secciķ dedicada Museu Mollfulleda de Mineralogia.

També en la vessant cultural posā en marxa el cicle de Concerts d'Estiu a l'Església Parroquial l'any 1981 i, a finals d'aquell mateix any, s'inicia la publicaciķ del primer número dels Quadern d'Estudis Arenyencs, dedicat precisament a Salvador Espriu. Un any més tard, Badosa crea el primer Premi Monografia Histōrica Ajuntament d'Arenys de Mar, del qual se'n faran dues edicions.

L'any 1985, amb motiu de la celebraciķ del 50č aniversari de la posada en servei de l'Arxiu Histōric Fidel Fita, va impulsar un seguit d'obres d'adaptaciķ, millora i ampliaciķ de l'equipament que s'inauguraren a la Festa Major d'aquell any.

I al 1987, dos anys després de la mort de Salvador Espriu, i encara amb Antoni Badosa al capdavant de la cultura arenyenca, es creā el Centre de Documentaciķ i Estudi Salvador Espriu.

El Ple extraordinari pel seu nomenament com a Fill Predilecte d'Arenys de Mar comenįarā a les 7 de la tarda.

Informaciķ publicada el 17 de maig de 2017
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Ajuntament d'Arenys de Mar - Riera del Bisbe Pol, núm. 8 - 08350 Arenys de Mar - Tel. 93 795 99 00