Ajuntament d'Arenys de Mar

NOTÍCIES

Miquelets de CatalunyaLa Platja d'Arenys tornarà a acollir -per quarta vegada d'ençà de la commemoració del Tricentenari- un conjunt d'activitats de recreació històrica que tenen com a referència diversos fets arenyencs de la Guerra de Successió.

La recreació del Desembarcament d'Arenys destaca pels seus elements nàutics i mariners que són un exemple documentat del paper cabdal que van tenir les poblacions de la Marina de Llevant durant el setge de Barcelona.

La cita d'enguany serà els dies 19, 20 i 21 de maig, que coincideix amb el Corpus de 1714, data de l'enfrontament entre el sometent arenyenc i les tropes borbòniques establertes a Mataró que va acabar amb una cruenta repressió i una vintena de morts de civils arenyencs. Els actes de recreació històrica també tenen present altres referències històriques documentades a l'entorn de la Riera d'Arenys com són l'arribada de l'expedició del Diputat militar (agost de 1713), el desembarcament dels fusellers del coronel Amill (gener de 1714) i la batalla de la Candelera i altres fets recollits a la crònica de Francesc Bellsolell de la Torre (febrer de 1714).

Enguany les activitats se centraran al campament situat a la platja de la Picòrdia, just a la desembocadura de la Riera, a pocs metres d'on va estar ubicada la Torre de Mar, seu de la universitat d'Arenys de Mar i que, aquells dies de maig de 1714, va ser un disputat objectiu militar.

Entre les novetats d'enguany també destaca la presentació de la barca de mitjana Odina, que s'ha restaurat completament, i la nova unitat de recreadors de la Marina catalana que faran més completa la recreació nàutica.

Podeu consultar més informació sobre aquest esdeveniment, així com la programació completa en aquest document:

desembarcament

desembarcament

Fitxer: DESEMBARCAMENT_2017.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 8
Mida: 3,95 MB

Publicat el 16 de maig de 2017