Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
ORDENANCES
Període d'exposició pública per realitzar aportacions a la modificació de l'Ordenança de tinença d'animals
Aquest procés participatiu ha estat vigent del 26 d'abril al 9 de maig de 2017.

Atenent a la normativa vigent sobre confecció i modificació de reglaments i ordenances, l'Ajuntament d'Arenys de Mar obre un període de 7 dies perquè aquelles persones que ho desitgin puguin realitzar aportacions a la proposta de modificació de l'Ordenança de tinença d'animals que s'està portant a terme.

El 28 de gener del 2016, el Ple de l’Ajuntament va aprovar l’Ordenança Municipal Reguladora de la Tinença d’Animals, document que va quedar aprovat definitivament el 4 d’abril d’aquell any. Aquesta ordenança regula múltiples aspectes vinculats a la tinença d’animals domèstics, fonamentalment orientats a garantir el seu benestar així com la seva convivència amb els vilatans.

Un any després de l’aprovació de l’Ordenança, la seva posada en pràctica ha evidenciat la necessitat de modificar-ne alguns apartats, a fi de poder donar resposta a necessitats que s’han anat detectant i que no queden resoltes en el text actual.

Fonamentalment, els canvis que cal introduir a l’ordenança giren entorn a la delimitació i regulació d’espais de lleure per als gossos on aquests puguin anar deslligats, ja que el text actual de l’Ordenança no preveu que hi puguin anar a cap espai de la vila. Les demandes de les persones propietàries de gossos per establir aquests espais, juntament amb les de Policia Local per regular-los correctament i la voluntat del Consistori de garantir els drets dels animals impulsen la modificació d’aquesta Ordenança.

La tramitació de la modificació d’aquesta ordenança ha de resultar una oportunitat per a introduir tots aquells canvis que siguin necessaris per a garantir el màxim benestar dels animals, la convivència cívica amb la resta de vilatans i la facilitat de la gestió per part dels responsables municipals.

Per tot això, es proposen les següents modificacions, indicades en cursiva:

1) Article 20. Títol II: Presència d’animals a la via Pública i establiments públics.
A les vies públiques i als espais públics els gossos han d’anar lligats amb corretja o cadena de subjecció que permeti el control de l’animal, excepte en aquells indrets especialment delimitats  I condicionats per deixar els gossos lliures, determinats per l’autoritat municipal. Aquests indrets estaran degudament senyalitzats i les persones propietàries hauran de seguir les indicacions establertes en aquests senyals.
Els animals aniran proveïts de collar, amb la corresponent placa censal identificativa.

2) Article 24. Títol III: Identificació i Registre municipal d’animals de companyia. (...) han d’inscriure obligatòriament els animals en el registre censal municipal d’animals domèstics de companyia dins el termini màxim de tres mesos a comptar des de la data de naixement o 30 dies des de la data d’adquisició, canvi de residència o modificació de dades incloses al cens.

3) Article 25.
1. Prèviament a la inscripció cal haver practicat la identificació de forma indeleble de l’animal (...)que conté un codi alfanumèric que permet la identificació de l’animal.
Si els agents, mitjançant lector de Xip observen que els animals no estan xipats o que no estan inscrits al cens municipal, es requerirà als propietaris per tal que ho efectuïn en el termini de 15 dies abans d’iniciar expedient sancionador.  

4) Article 56. Competència. La competència per imposar sancions (...),sobre la tinença de gossos considerats potencialment perillosos (...), de mesures fiscals i administratives, correspon a la Junta de Govern Local per delegació del Ple Corporatiu.


A banda d’aquests articles, caldrà considerar totes les propostes generades en el sí del procés d’audiència pública i de la Comissió d’estudi de l’Ordenança. Les propostes es poden fer arribar a l'Ajuntament mitjançant aquest formulari.

Podeu consultar l'Ordenança en aquest enllaç.

Publicat el 26 d'abril de 2017
Imprimir
^