Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
5ª Cursa d'Orientació Sinera O-Free

La regidoria d’esports de l’Ajuntament d’Arenys de Mar i el Club Esportiu d’Orientació Oros, van organitzar el diumenge 19 de març la  5ª Cursa d’Orientació Synera  O-Free.

 

L’O-Free és una modalitat d’orientació que  requereix als seus

participants, orientar-se en espais naturals i/o urbans.

Amb tant sols un mapa i una brúixola cal descobrir cada control

amb la possibilitat d’escollir els itineraris per on passar i visitar

el màxim nombre de controls distribuïts sobre el terreny.

 

L’inici d’aquest acte esportiu va ser a les 9 hores del matí en el

Complex Esportiu Municipal Fondo de les Creus i van participar

70 esportistes de tota la província de Barcelona.

 

Durant la cursa d’orientació, es va recórrer diferents indrets urbans i espais naturals d’Arenys de Mar.

 

La cursa d’orientació es defineix com una cursa individual o per equips , en terreny variat, amb una sortida; una sèrie de fites o controls numerats en l’ordre en que han de ser visitats i marcats amb cercles en el mapa; unes línies que connecten els cercles entre sí; i un termini o arribada.

També podríem definir l’orientació com la possibilitat de navegar a peu entre punts en una definida cursa dibuixada en un mapa. A cada punt hi ha una banderola de color vermell i blanc. També hi ha una pinça amb la qual s’ha de marcar la tarja de control, que porta sobre cada orientador. A la fi de la cursa la tarja de control pot ser revisada pel jutge d’arribada per assegurar-se que s’han visitat tots els controls marcats en el mapa.

 

L’orientador ha de descobrir cada fita amb la possibilitat d’escollir els itineraris per on passar, fent-se servir d’un mapa detallat i precís i, eventualment d’una brúixola.

El cercle de control, dibuixat en el mapa, està centrat al voltant de l’objecte o accident del terreny que s’ha de trobar. Aquest objecte és definit en la descripció de controls, que s’informa a la sortida, com si fos una pista.

 

Va ser un èxit de participació i esperem que en els propers anys, aquesta Cursa d’Orientació  sigui tota una referència en la província de Barcelona i sigui un esdeveniment consolidat.

Per mirar les classificacions, cliqueu aquí

 

         

    

         



       

 

 

 

 

 

Publicat el 20 de març de 2017
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^