Ajuntament d'Arenys de Mar

NOTÍCIES

Un 15 de març de 1962, John F. Kennedy, president dels EUA, va pronunciar un discurs davant el Congrés d'aquest país incidint en els drets dels consumidors. Alguns anys més tard, el moviment consumidorista internacional va començar a celebrar cada 15 de març el Dia Mundial dels Drets del Consumidor per augmentar la consciència mundial sobre aquests drets, data que va quedar definitivament instaurada de forma oficial per l'ONU l'any 1983.

En relació amb aquesta efemèride, l'Assemblea General de la Xarxa Local de Consum, impulsada per la Diputació de Barcelona, va proposar l'any 2011 organitzar de manera periòdica, una campanya de comunicació conjunta de tots els ens locals que en formen part, adreçada a la ciutadania, per commemorar el Dia Mundial del Consumidor amb un lema unitari.

En aquesta línia, aquest 2017 hem orientat l'activitat del Dia Mundial del Consumidor envers una campanya comunicativa per presentar a la població les mesures que hem consensuat el conjunt de serveis públics de consum de la Xarxa Local de Consum per donar suport a les persones perjudicades per les clàusules terra (també conegudes com a clàusules sòl).


Situació actual de les clàusules terra
A finals del mes de gener, es va publicar al BOE el Reial Decret-llei 1/2017, de mesures urgents de protecció de consumidors en matèria de clàusules terra. Aquesta norma estableix un sistema extrajudicial, acotat en el temps, voluntari i sense cost addicional per al consumidor, per tal de facilitar el procediment de retorn dels imports cobrats indegudament per les entitats bancàries als seus clients.

L'Ajuntament d'Arenys de Mar ofereix assessorament i informació sobre aquest tipus de clàusula abusiva, servei que es presta mitjançant el Servei d’Orientació Jurídica (SOJ) que atén les consultes els dimecres, de 9 a 12 h, als mòduls de Can Nadal (cal sol·licitar cita prèvia al telèfon 93 792 22 64). Trobareu més informació aquí.

Tanmateix, a continuació teniu el tríptic que ha editat la Diputació sobre les clàusules terra, així com el procediment que el consumidor ha de seguir per reclamar les quantitats pagades de manera indeguda.

Fitxer Acrobat-PDF de (1,81MB)

Fitxer: 02_triptic_DIBA_Clausules_Terra_CAT.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 1,81 MB

Fitxer Acrobat-PDF de (731,42kB)

Fitxer: PROTOCOL___A4_v4__copia.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 731,42 kB

Publicat el 14 de març de 2017