Arenys de Mar
Botķ que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Arenys participa en l'homenatge de Raimon com a fill predilecte de Xātiva

A les acaballes de l’any 2015, Xātiva va concedir el títol de fill predilecte de la ciutat al cantautor Raimon. Perō l'homenatge va voler anar més enllā i es va obrir una consulta ciutadana per triar quina era la canįķ de Raimon que més els agradava. L’escollida va ser He mirat aquesta terra, poema de Salvador Espriu, musicat pel cantautor.

Amb la voluntat de fer un homenatge perdurable i visitable, Xātiva va decidir alįar una escultura que s'inaugurarā el prōxim 29 d'abril. Aquesta tindrā una columna de morter d’uns dos metres d’alįada, contornejada per una lāmina d’acer inoxidable que portarā la primera estrofa del poema d’Espriu (Quan la llum pujada des del fons del mar// a llevant comenįa just a tremolar,// he mirat aquesta terra,// he mirat aquesta terra) i, a l’altre, la segona (Quan per la muntanya que tanca el ponent //el falcķ s’enduia la claror del cel, //he mirat aquesta terra, //he mirat aquesta terra). A més, tindrā la particularitat que, pels matins, la incidčncia dels rajos solars sobre la primera estrofa la projectarā sobre el plānol inclinat cap al terra de la columna i, per la vesprada, quan el sol ja tomba a ponent, es podrā llegir la segona estrofa.

A més, la columna de l'escultura es farā amb morter realitzat amb terra portada de les diferents contrades de parla catalana (la Catalunya Nord, Catalunya, la Franja de Ponent, les Illes, el Carxe, el País Valenciā i l’Alguer), i Arenys de Mar, a peticiķ del consistori de Xātiva, hi participarā amb l'aportaciķ simbōlica de sorra d'un dels nostres rials, ja que aquesta terra és la mateixa en la quč Espriu s’inspirā per a escriure la seva trilogia del Cementiri de Sinera. És per aixō que l'alcaldessa, Annabel Moreno, i la regidora de Medi Ambient, Laia Martín, s'han desplaįat aquesta setmana fins al rial de la Serp per recollir un grapat de sorra, d'uns 100 grams, que s'enviarā a Xātiva per a poder bastir la columna de morter.

Publicat el 9 de marį de 2017
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^