X
Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Arenys participa en l'homenatge de Raimon com a fill predilecte de Xàtiva

A les acaballes de l’any 2015, Xàtiva va concedir el títol de fill predilecte de la ciutat al cantautor Raimon. Però l'homenatge va voler anar més enllà i es va obrir una consulta ciutadana per triar quina era la cançó de Raimon que més els agradava. L’escollida va ser He mirat aquesta terra, poema de Salvador Espriu, musicat pel cantautor.

Amb la voluntat de fer un homenatge perdurable i visitable, Xàtiva va decidir alçar una escultura que s'inaugurarà el pròxim 29 d'abril. Aquesta tindrà una columna de morter d’uns dos metres d’alçada, contornejada per una làmina d’acer inoxidable que portarà la primera estrofa del poema d’Espriu (Quan la llum pujada des del fons del mar// a llevant comença just a tremolar,// he mirat aquesta terra,// he mirat aquesta terra) i, a l’altre, la segona (Quan per la muntanya que tanca el ponent //el falcó s’enduia la claror del cel, //he mirat aquesta terra, //he mirat aquesta terra). A més, tindrà la particularitat que, pels matins, la incidència dels rajos solars sobre la primera estrofa la projectarà sobre el plànol inclinat cap al terra de la columna i, per la vesprada, quan el sol ja tomba a ponent, es podrà llegir la segona estrofa.

A més, la columna de l'escultura es farà amb morter realitzat amb terra portada de les diferents contrades de parla catalana (la Catalunya Nord, Catalunya, la Franja de Ponent, les Illes, el Carxe, el País Valencià i l’Alguer), i Arenys de Mar, a petició del consistori de Xàtiva, hi participarà amb l'aportació simbòlica de sorra d'un dels nostres rials, ja que aquesta terra és la mateixa en la què Espriu s’inspirà per a escriure la seva trilogia del Cementiri de Sinera. És per això que l'alcaldessa, Annabel Moreno, i la regidora de Medi Ambient, Laia Martín, s'han desplaçat aquesta setmana fins al rial de la Serp per recollir un grapat de sorra, d'uns 100 grams, que s'enviarà a Xàtiva per a poder bastir la columna de morter.

Publicat el 9 de març de 2017
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^