Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Els Bombers d'Arenys tanquen el 2016 amb un total de 450 sortides

L'Associació de Bombers Voluntaris d'Arenys de Mar ja ha elaborat la memòria que recull totes les dades del darrer any, de la qual es desprèn l'augment del nombre de serveis que s'han efectuat durant el 2016. Així, de 370 intervencions de l'any 2015, s'ha passat a un total de 450 en el darrer any sense que hi hagi un motiu especialment determinant, com podrien ser uns condicionants meteorològics extrems que ho justifiquessin, com ara nevades, calor intensa, sequera perllongada, pluges intenses i repetitives, etc.

A nivell de personal s'han produït 5 noves incorporacions, que fan que el cos de Bombers d'Arenys disposi ara mateix de 30 efectius i 3 veterans. Precisament la seva dedicació activa ha permès obrir el parc d'Arenys de Mar amb una mitjana del 45% dels dies de l'any amb un horari diürn, cosa que ha permès poder assistir molts serveis que no s'haguessin pogut atendre sense la seva presència continuada al parc.

Pel que fa als serveis realitzats, i malgrat aquest lleuger augment dels serveis en relació a l'any anterior, cal apuntar que la climatologia de la tardor ha afavorit un descens del nombre d'actuacions -sobretot al novembre-, mentre que, en canvi, el temporal de vent del desembre van fer pujar considerablement el que és l'habitual pel darrer mes de l'any. Quant a la tipologia dels serveis atesos, destaca un considerable augment dels incendis urbans.

De cara al 2017, els bombers d'Arenys esperen veure la posada en marxa del Pla Estratègic anunciat per la Generalitat l'any passat, i que hauria de resoldre les mancances que estan patint, a tots els nivells, tots els integrants dels Cossos de Bombers de la Generalitat. En aquest sentit, des d'Arenys es fa la reflexió que malgrat el revulsiu que pot suposar la implantació d'aquest pla per a la millora global del cos, cal puntualitzar que no es tractarà d'un avenç, sinó de la necessitat de posar-se al dia en el manteniment d'una estructura cada vegada més envellida i amb tasques de responsabilitats més elevades.

Publicat el 9 de gener de 2017
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^