Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
El Ple aprova el Pressupost 2017 de l'Ajuntament d'Arenys de Mar

L'Ajuntament d'Arenys de Mar ha aprovat aquest matí en sessió plenària extraordinària el Pressupost general per a l'exercici 2017 amb els 9 vots favorables (4 vots ERC, 2 PSC, 1 CiU, 1 ICV i 1 CUP) i 8 abstencions (6 de JXA, 1 Cup i 1 PP).

El tinent d'alcalde d'Hisenda, Ramon Vinyes, ha exposat les línies generals del Pressupost, que aquest 2017 creixerà un 6% (un milió d'euros) i que queda fixat en 18.013.961,33 euros (teniu informació més detallada en aquest enllaç). Vinyes ha destacat que a nivell organitzatiu, hi haurà una vinculació entre partides pressupostàries més àmplia i cada àrea gestionarà directament el seu pressupost amb la supervisió del departament d'Intervenció municipal.

Tots els grups a l'oposició han coincidit a destacar el bon clima i predisposició de totes les parts per treballar plegats, de manera que s'ha aconseguit un Pressupost amb un ampli consens i que recull aportacions de tots els grups polítics de l'Ajuntament.

En aquest sentit, el PP s'ha manifestat còmode amb uns pressupostos que contemplen algunes de les seves propostes i que continua apostant pels Serveis Socials. La seva portaveu, Belen Quintero ha destacat la coincidència en moltes de les inversions que s'hi contemplen i ha desitjat que aquest any es comenci a fer la nova pista esportiva i es reformi el carrer Doedes.

Pel que fa a al CUP, el seu portaveu David Caldeira ha justificat la divisió del seu vot: una abstenció perquè hi ha aspectes que no comparteixen i no seran ells qui gestionaran el pressupost, i un vot afirmatiu perquè s'han incorporat la major part de les aportacions que han formulat i perquè, en la situació històrica que viu el país, ara és el moment de tenir governs que tinguin el suport d'una clara majoria disposada a treballar per la independència. També ha qualificat de positives les reunions per treballar el pressupost amb el govern i que han anat encaminades a reduir la despesa mantenint, o fins i tot millorant, la qualitat del servei amb propostes de perspectiva social i ecològica.

Des de Junts per Arenys, el seu portaveu Estanis Fors, també ha considerat positiu el clima de diàleg amb el govern per treballar en benefici de tots els arenyencs, destacant, com la resta de grups a l'oposició, les múltiples coincidències en les prioritats de la vila de cara al 2017.

L'alcaldessa Annabel Moreno ha agraït les aportacions i la col·laboració de tots els grups municipals per elaborar el que ha qualificat com a Pressupost més social de la història d'aquest ajuntament, malgrat disposar d'uns recursos i uns ingressos limitats. Moreno ha destacat, també, la despesa contemplada en les inversions del 2017, concretament en l'apartat urbanístic, amb la previsió d'executar més de 30 obres durant l'any pròxim.

El darrer Ple de l'any també ha servit, però, per aprovar dos expedients de reconeixement extrajudicial de crèdit i la Relació de Llocs de Treball de l'Ajuntament del 2017, amb la qual es modifiquen complements en alguns treballadors municipals, l'ampliació d'algunes jornades laborals i es preveu la creació de places de conserge i de tresorer municipal. En aquest sentit, els Pressupost de l'any pròxim preveu una reserva de crèdit en cas que els pressupostos de l'Estat incloguin l'augment de l'1% de la massa salarial per als treballadors del sector públic.

D'altra banda, s'ha aprovat per unanimitat modificar l'Ordenança municipal que afecta a l'Impost de Béns Immobles. L'Estat ha aplicat un augment del 3% en les finques on feia més de 10 anys que no s'havia revisat el seu valor cadastral, de manera que l'Ajuntament abaixa el tipus de gravàmen aplicat en aquest impost perquè passi a ser del 0,769 al 0,747 amb l'objectiu que el rebut del 2017 de l'IBI es mantingui congelat per a totes els llars arenyenques.

Publicat el 29 de desembre de 2016
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^