Escut de l'Ajuntament d'Arenys de Mar
AGENDA
Diumenge, 5 de febrer de 2017  -  6 h tarda
Concurs teatre: Júlia, la filla de Jim Hawkins de Ignasi Roda
a càrrec de Grup Blaugrana Scena de Sant Feliu de Codines

PER QUÈ JÚLIA O JIMI
Quan vaig fer l´adaptació teatral de la novel·la L´illa del tresor de Robert Lewis Balfour Stevenson (Edimburg 1850 - Valima Samoa 1894), el personatge principal que em vaig inventar es deia Jimi. Aquest Jimi és el fill del protagonista de la novel·la d´Stevenson, en Jim Hawkins, el vailet que tro¬ba el mapa del tresor i planta cara als pirates. ¿I, per què Jimi o, en aquest cas, Júlia? Ja que en el muntatge que ara veureu, el noiet ha passat a ser noieta. Doncs perquè, de bon començament, vaig tenir molt clar que no volia escriure una obra seguint el fil narratiu de la novel·la. Va ser quan se´m va acudir la idea de traslladar l´acció 20 anys enllà de la descoberta del tresor. Jim Hawkins s´ha fet gran i amb el diner del tresor ha transformat la fonda del seu pare en un hotel ben bonic, conservant, això sí, el nom; Hotel de l´Almirall Benbow. A més, s´ha casat i ha tingut una filla, la Júlia, que, tot just avui fa 10 anys. Per a celebrar-ho, la seva àvia li regala una dobla de vuit i això desencadena la història. Júlia descobrirà l´aventura del seu pare que mai no li ha explicat.
Així ens endinsem en el món de la fantasia i el món de les pors, just en aquella edat de creixença que es descobreixen moltes coses dels adults i es comencen a deixar enrere les fantasies dels infants. Vet aquí la reflexió que he volgut fer amb el muntatge. I tot, amanit amb les cançons que van anar sorgint com per art d´encanteri i que, malgrat els anys que fa que les vaig escriure, cada cop que les sento em traslladen al món fantàstic de la novel·la d´Stevenson.
Algú pot pensar que això no és res més que una obra per a infants. Va ben errat! Tot el que es diu i tot el que passa us farà reflexionar, i a ben segur que us incitarà a tornar a llegir (o llegir-la per primer cop) aquesta fabulosa aventura de pirates i del viatge iniciàtic d´un vailet, en Jim Hawkins, que ha esdevingut immortal.
En un moment donat de les nostres vides tots hem estat o som Júlia o Jimi, perquè tots hem crescut amb moltes incerteses i, massa sovint, amb poc acompanyament, i això, segur, ens ha deixat una petja indeleble que, de tant en tant, cisella les nostres accions.

Lloc: Teatre dels Seràfics
Ho organitza: Regidoria de Cultura i Grup Artístic Carles Xena
Preu: General 7€, socis 5€ i Estudiants 1€
Tipus d'acte: Teatre
Informació relacionada
Diumenge, 12 de març de 2017
a càrrec d'Impuls teatre de Molins de Rei
Diumenge, 5 de març de 2017
a càrrec del Grup Qollunaka de Terrassa
Diumenge, 26 de febrer de 2017
a càrrec de l'Associació teatral el Partiqui de Barcelona
Diumenge, 19 de febrer de 2017
a càrrec d'Agrupació Teatral de Calaf
Diumenge, 12 de febrer de 2017
a càrrec de Grup TeQuatre de Figueres
Diumenge, 29 de gener de 2017
a càrrec del grup de Teatre El Centre de Barcelona
 
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Ajuntament d'Arenys de Mar - Riera del Bisbe Pol, núm. 8 - 08350 Arenys de Mar - Tel. 93 795 99 00