Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Pugem en recollida selectiva... però no podem abaixar la guàrdia!

termòmetreEl termòmetre del reciclatge a Arenys de Mar torna a estar de color verd. Això vol dir que hem tornar a millorar els resultats de la recollida selectiva, que el mes de setembre ha arribat al 47%. Malgrat aquesta dada positiva, encara som lluny del 60% de recollida selectiva, objectiu que ens hem fixat assolir al 2020.

Una mostra del camí que encara queda per recórrer es l'Operació a brossa oberta que vam fer el passat 15 d'octubre. L’objectiu d’aquesta acció era fer l’obertura pública de bosses incorrectes abandonades per tal de comprovar perquè no estaven ben seleccionades, i poder adonar-nos de totes deixalles que contenien i es podrien reciclar.

A més, l'obertura d'aquestes bosses -seleccionades a l'atzar de diferents punts de la vila- va permetre localitzar elements identificatius que haguessin pogut suposar la tramitació d'un procediment sancionador a les persones o empreses que incompleixen l’Ordenança de Residus i que dipositen incorrectament les seves deixalles a la via pública.

Mentre va durar la separació de les diferents fraccions de les bosses abandonades, es va anar informant a la població dels inconvenients que suposa aquesta mala praxi per a tot el poble, les conseqüències que a partir d’ara tindran aquests actes incívics, o la quantitat de material reciclable que es llença.

Com es pot veure en les següents imatges, la fracció majoritària va ser l'orgànica, cosa que va permetre observar un alt grau de malbaratament alimentari. Aquesta fracció està seguida dels envasos i embalatges que anirien a la fracció “envasos lleugers” i del paper i cartró. També es va poder observar força tèxtil reutilitzable, en molt bon estat.



Resultats qualitatius
Malgrat que la mostra de bosses incorrectes va ser reduïda, aquesta acció va aixecar força interès entre la gent que passava per la plaça de l'Església. De les seves opinions es desprén que, en general, és ben rebut que l’Ajuntament comenci a imposar sancions envers les persones que deixen bosses abandonades, atès el perjudici econòmic, ambiental i social que es repercuteix en tot el municipi.

El fet de demostrar que una sola acció d’inspecció hagués permès iniciar fins a 10 procediments sancionadors també ha estat de gran utilitat, tant a nivell de comunicació amb els possibles infractors, com a nivell intern per avaluar la possible eficàcia de futures inspeccions.

Publicat el 27 d'octubre de 2016
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^