Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Fins sempre OCR, moltes gràcies per 25 anys de màgia i il·lusió!

Després de 25 anys en actiu, l'Organització de la Cavalcada de Reis (OCR), tal i com la coneixíem fins ara, ens diu adéu. Constituïda el 31 d'octubre del 1990, l'OCR agafava el relleu del grup de persones que fins llavors havia tirat endavant la cavalcada.

Durant aquests 25 anys, un gran grup de persones encapçalades per noms com Joan Ferrer, Manel Martin, Gina Montsant, Montse Llavina, Josep Puig, Manel Lorca, Remei Lombana, Montse Puigvert, Manel Piqueras, Ma. Rosa Vila, Jacint Moreu, Ramon Agulló, Jordi Pardo, Paquita Clos, Montserrat Espi i molts altres col·laboradors que han dedicat moltes hores del seu temps a renovar i preparar les carrosses que cada 5 de gener, puntualment, han desfilat per la Riera d'Arenys de Mar complint el somni de tants i tants infants de la vila: veure els Reis Mags de l'Orient.

Però no només els hem d'agrair l'arribada a Arenys dels Reis durant els darrers 25 anys, sinó també la diada del Tió. Gràcies a l'OCR, la nostra vila llueix un dels tions més grans mai vistos, amb un rostre ben conegut arreu de la comarca. Ell és el Tió d'Arenys i ja fa un bon grapat d'anys que és picat per prop d'un miler d'infants quan arriben les vacances escolars de Nadal. Un Tió que, a més, ha esdevingut solidari gràcies als centenars de quilos de menjar que permet aportar a les entitats del tercer sector presents a la nostra vila.

Malgrat que la cavalcada de Reis i la diada del Tió són els actes més significatius que desenvolupava l'OCR, el cert és que la participació d'aquest col·lectiu en la vida cultural d'Arenys de Mar va més enllà, ja que també han col·laborat en moltes altres activitats locals, com per exemple en els darrers 20 anys del Festival de Jazz i la cantada d'Havaneres de Sant Roc.

El futur de la cavalcada
El passat 5 de gener va ser la darrera cavalcada organitzada per l’OCR. Els seus membres fan una passa al costat i cedeixen el lloc a gent nova que aporti idees noves i la mateixa il·lusió per un esdeveniment tant important del nostre calendari. Es tanca, així, una etapa de 25 anys que ha de tenir continuïtat per seguir fent realitat la il·lusió de tots els infants de la vila. És per això que l’Ajuntament ja treballa per cercar aquest relleu generacional que asseguri el futur de la cavalcada de Reis i del Caga Tió a Arenys de Mar.

Publicat el 10 de febrer de 2016
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^