Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Arenys crea la Xarxa d'atenció a la infància, adolescència i família

ple generEl Ple municipal celebrat aquest dimecres al vespre va aprovar per 16 vots a favor (CiU, PSC, ICV, PP, CUP, ERC) i 1 abstenció (Bloc) la creació de la Xarxa Municipal d'Atenció a la Infància, Adolescència i Família. Es tracta de l'aprovació del protocol d'un servei que ja fa temps que funciona i que ara es vol millorar encara més la qualitat de l'atenció que es presta als col·lectius de risc social amb un treball transversal en coordinació amb la Xarxa XIAF comarcal de les mateixes característiques i finalitat

Aquesta xarxa municipal estarà constituïda per representants de Serveis Socials, Policia Local, CAP, Mossos, escoles, l'institut, escoles bressol, i serveis d'activitats de lleure infantil i juvenil de la vila. La seva funció serà detectar situacions que, per les seves característiques, requereixin d'un intervenció especialitzada, així com consensuar el circuit d'intervenció i derivació local, i fer el seguiment de famílies i menors que requereixin aquestes intervencions.

El plenari també va aprovar (16 vots a favor de CiU, PSC, ICV, PP, CUP, ERC i 1 abstenció del Bloc) la pròrroga del servei de teatre, música i dansa del Teatre Principal amb la Societat Coral L'Esperança, destacant la programació de qualitat que ofereix aquest equipament i posant en èmfasi en la segona fase d'ampliació del Teatre, iniciada recentment, i que servirà per millorar encara més el servei de teatre, música i dansa d'Arenys de Mar.

Un altre dels punts aprovats va ser l'Ordenança reguladora de la creació, modificació i supressió de fitxers amb dades personals per 16 vots a favor (CiU, PSC, ICV, PP, CUP, ERC) i 1 abstenció (Bloc)

Pel que fa al Pressupost general del 2015, es va aprovar definitivament (11 vots a favor de CiU, PSC, PP i 6 en contra (ICV, CUP, ERC, Bloc), malgrat que els membres de l'oposició van insistir en que calia tirar endavant la valoració dels llocs de treball i que no s'havia tingut en compte les propostes de l'intercomitè de treballadors. En aquest aspecte, l'Alcalde va aclarir que no sempre és fàcil arribar a acords entre les dues parts però que en aquest mandat el govern havia fet esforços per regular situacions a precari d'alguns col·lectius com el de la Brigada municipal. En la mateixa línia, el regidor d'Hisenda Ramon Vinyes va reconèixer que hi ha situacions injustes pels treballadors, però va recordar que cal complir amb la Llei que prohibeix un increment de la massa salarial i va afegir que l'única manera de racionalitzar la plantilla era o externalitzar serveis o acomiadar personal, cosa que el govern no té previst fer. Vinyes també va anunciar que aquesta mateixa setmana s'aprovaria el nou conveni laboral dels treballadors.

D'altra banda, es van aprovar cinc mocions presentades pels grups municipals de la CUP, PP i ICV. Es poden consultar de manera íntegra en aquests enllaços:

Publicat el 29 de gener de 2015
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^