Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
El govern d'Arenys ratifica el seu compromís amb la pagesia

ple novembreEl Ple del 26 de novembre va aprovar una moció per a promoure el manteniment d'explotacions agràries a la vila amb els vots favorables de CiU, PSC, PP i el Bloc i amb les abstencions d'ICV, la CUP i ERC, i amb la qual es vol protegir i fer perdurar l'activitat de les explotacions agrícoles que hi ha a la vila.

Es tracta d'una moció que proposa iniciar els tràmits necessaris per a dur a terme una modificació puntual del POUM d'Arenys de Mar en els àmbits que ho sol·licitin expressament, que permeti canviar la classificació actual de sòl urbà no consolidat i passi a classificar-se com a sòl no urbanitzable amb ús d'explotació agrícola.

També s'acorda estudiar la creació d'incentius i bonificacions fiscals a favor de les persones titulars d'explotacions agrícoles professionals, amb el compromís de disposar d'aquestes eines abans del pròxim mes de març.

En el torn d'intervencions, els grups a l'oposició van coincidir a criticar el format de la proposta perquè s'hauria d'haver optat per una proposta d'acord de Ple enlloc d'una moció. El portaveu del Govern, Ramon Vinyes, va explicar que per haver estat una proposta de Ple calia que hagués estat informada, i va defensar que la moció era igual de vàlida i significaria un gran benefici per preservar el sector primari davant de l'evolució de l'urbanisme de la vila, alhora que va avançar que ja s'havia contactat amb l'equip redactor que farà la modificació del POUM.

En el Ple del 26 de novembre, també es van portar a aprovació tres mocions més que detallem a continuació:

Publicat el 27 de novembre de 2014
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^