Ajuntament d'Arenys de Mar

NOTÍCIES

Botó VermellEn un exemple més de la clara vocació de servei a la ciutadania, la Policia Local d'Arenys de Mar acaba d'incorporar un nou sistema de seguretat ciutadana pensat sobretot pels comerços, però que pot ser igual d'efectiu per les masies de primera residència que realitzin activitats agrícoles o ramaderes.

Es tracta d'un sistema d'alarma silenciosa pioner a tot l'Estat -només Badalona ja el té operatiu- que s'instal·la als telèfons mòbils intel·ligents (smartphones) amb sistema operatiu Android i que està sincronitzat amb l'actual programa de gestió policial “DRAG”, que utilitza la Policia Local d'Arenys. Una eina que no tindrà cap cost econòmic ni per a l'Ajuntament d'Arenys ni per als usuaris i usuàries del servei.

Un sol toc per demanar ajut a la Policia Local

Aquesta aplicació permet que, amb un únic toc a la pantalla tàctil del telèfon mòbil, una persona que prèviament s'hagi donat d'alta al servei pugui avisar la Policia Local d'una situació d'emergència. Aquesta alerta arriba immediatament a les dependències policials i s'activa una dotació policial perquè es desplaci al lloc on està ubicada la botiga o habitatge. Les claus d'aquest nou sistema radiquen en la seva discreció i la simplicitat del seu ús (un botó vermell a la pantalla), que fan que la comunicació d'un incident sigui immediata, estalviant el temps que suposa realitzar una trucada telefònica convencional.

Com s'instal·la aquesta aplicació?

Totes aquelles persones que vulguin poder fer ús d'aquesta aplicació cal que sol·licitin l'alta del servei "Botó Vermell" a través d'aquest formulari del web municipal. Un cop rebuda l'alta, la patrulla de barri visitarà el comerç o masia per tal de realitzar una verificació física de les dades i el comerciant signarà les condicions d'ús del servei. Així mateix, els agents de la Policia Local explicaran a la persona interessada el detall del funcionament del servei i es realitzarà una prova per tal d'assegurar-se que funciona correctament. L'objectiu és que aquest sistema d'alarma estigui plenament operatiu abans de la campanya de Nadal d'enguany.

Publicat el 27 d'octubre de 2014