Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
El Museu d'Arenys de Mar rep una donació de la mestra puntaire Maria Bissacco

Maria BissaccoMaria Bissacco, mestra puntaire italiana, ha fet donació aquest dijous al Museu Marès de les Puntes d'un conjunt d'obres realitzades per ella. Es tracta d'una important modista coneguda per la seva creativitat i la realització de joieria i peces d'indumentària utilitzant les puntes com a element destacat.

Presenta treballs basats en la creativitat, transformant la punta en una expressió artística, però vinculada a la tradició. Les seves peces de joieria i indumentària utilitzen materials nobles en la seva execució.

El Museu d'Arenys de Mar ha rebut una donació de peces realitzades per aquesta mestra puntaire, entre elles joies inspirades en la casa Masriera, representants de la joieria modernista i noucentista catalana. Les obres donades van acompanyades dels projectes o dissenys respectius, fet que els hi dóna més valor, perquè ajuda a comprendre el procés d'elaboració d'una punta.

Maria BissaccoBissaco i la directora del Museu d'Arenys es van conèixer en una Mostra Internacional, moment a partir del qual va nèixer una estreta amistat. L'edat de la mestra puntaire i alguns problemes de salut l'han portat a plantejar-se la donació de part de la seva obra i va pensar en Arenys de Mar perquè la nostra vila sigui la primera, fora d'Itàlia, que pugui exhibir i tenir cura de part de la seva valusoa col·lecció.

Maria Bissacco Cociani, mestre puntaire de Trieste (Itàlia) va començar a treballar amb punta al coixí l'any 1994, va obtenir el diploma a l'Escola de puntes de Gorizia els anys 2000-2001 i ha assistit a diversos cursos a Alemanya i la República Txeca. Ha participat també en diverses exposicions i concursos a Itàlia, Hongria, Eslovènia, Japó, República Txeca, i la Mostra Internacional de Puntes de Peniche.

L'any 2004 va rebre un guardó al Congrés de l'OIDFA i ha realitzat diverses activitats amb el Museu de Valtopina. Així mateix, realitza cursos i tallers amb puntaires arreu d'Europa.

La donació s'ha oficialitzat aquest dijous al migdia amb la signatura de l'acta de donació al despatx d'Alcaldia de l'Ajuntament d'Arenys de Mar.

Publicat el 16 de setembre de 2014
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^