Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Arenys de Mar crea un nou vial de servei al Cavaió i n'ordena l'estacionament de vehicles

carril CavaióL'Ajuntament d'Arenys de Mar ha inicat aquest setembre una actuació a la platja del Cavaió que permetrà disposar d’un passeig provisional que connectarà els dos extrems de la platja del Cavaió i que donarà servei, puntualment i durant la temporada alta d’estiu, al pas de vehicles d’emergències que hagin d’accedir a qualsevol punt de la platja del Cavaió, tant dins del terme d’Arenys com també de Canet de Mar; un aspecte essencial per assistir a la gran afluència de banyistes d'aquesta platja i a les 6 activitats econòmiques projectades a la platja del Cavaió (5 guinguetes i 1 estació nàutica).

A més, aquest passeig servirà durant tot l’any per a què els vianants i els ciclistes puguin circular amb plena seguretat i sense haver de compartir l’espai amb els vehicles per un camí de paviment tou i ben conservat, que no es malmetrà pel pas de cotxes i motos i que estarà integrat amb la franja arbrada que ressegueix el rera-platja del Cavaió. A més, es garantirà un aparcament ordenat i racional de vehicles a la resta de l’espai, amb un mínim de 700 places per a cotxes/furgonetes i més d’un centenar de places per a motos, per on els vehicles podran circular i aparcar sense generar els col·lapses que es formen actualment.

carril CavaióEs tracta d'una actuació emmarcada en el “Pla de Gestió Integral de les platges i del litoral d’Arenys de Mar” que vol ordenar tot aquest espai de manera provisional, atès que és una intervenció a precari i desmuntable, a l'espera que arribi l'execució del projecte de recuperació ambiental de la platja del Cavaió que va projectar i licitar la Generalitat de Catalunya.

La primera fase de la intervenció està a punt de finalitzar i consisteix en delimitar un passeig de 5 metres d’amplada que es destinarà exclusivament al pas de vianants i ciclistes i també, quan s’escaigui, al pas de vehicles dels serveis d’emergència (ambulàncies, bombers i policia). Aquest passeig anirà des de l’extrem de ponent de la platja (Portinyol) fins a l’extrem de llevant (rial de Valldemaria), i tindrà una longitud total de 690 metres. Per delimitar aquest passeig, es col·locarà una renglera d’estaques de fusta tractada paral·lela a la ja existent, relligades amb corda marinera. Es deixaran els passos suficients per a l’entrada a platja dels banyistes. En determinats trams, aquest passeig tindrà una amplada de 7 metres, per tal de garantir el pas simultani de dos vehicles d’emergència en cas de necessitat.

carril CavaióA més, també s'ordena la zona d'estacionament gratuït, amb la delimitació de les illes d’aparcament de vehicles i dels carrils de circulació en els dos sentits. En total, s’han projectat 22 illes o bosses d’aparcament ordenat gratuït, així com els corresponents carrils de circulació en els dos sentits, que tindran una amplada mínima de 5 metres. Aquesta delimitació es farà també amb la col·locació d’estaques de fusta i de la senyalització de trànsit pertinent. Es preveu que al final de la intervenció es disposi de 700 places per a cotxes i furgonetes, de 5 x 2,5 m cadascuna, a més d’un centenar de places per a motos. I es continuarà reservant, com ja es fa actualment, diversos espais per a l’aparcament de vehicles de persones amb mobilitat reduïda.

Quedarà pendent l’execució de la segona fase de la intervenció, acotada entre el rial de la Serp i el rial de Valldemaria. Aquesta segona fase començarà amb l’anivellament i el refinament de la superfície del terreny on es projecta el passeig i la zona d’estacionament. Cal tenir en compte que el terreny en qüestió no té pendent i que les aigües pluvials s’hi acumulen creant grans bassals, amb els inconvenients que això provoca per als vehicles i persones que transiten per aquest espai. Fet aquest anivellament, es delimitarà un tram de passeig de 415 metres i es col·locaran les 19 illes d’aparcament restant previstes. La previsió és executar aquesta segona fase durant a partir de la primera setmana d’octubre.

Aquesta actuació disposa de d’autorització tant de la Generalitat com de l'Estat. De fet, tant la Cap de la Demarcació de Costes a Catalunya, Maria Toledano, com el Cap del Servei de Costes de la Generalitat, Juantxo Barroso, van donar el vist-i-plau a la seva necessitat i urgència.

Fitxer Acrobat-PDF de (1.26MB)

Fitxer: Planol_Ordenacio_Passeig_i_Estacionament_Cavaio.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 1.26 MB

Publicat el 8 de setembre de 2014
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^