Ajuntament d'Arenys de Mar

NOTÍCIES

ple juliol defensorEl Ple va aprovar ahir per unanimitat la memòria del Defensor del Ciutadà d'Arenys de Mar corresponent a l'any 2013. Aquesta figura pública que vetlla per la defensa dels drets de la ciutadania davant de l'administració pública local, i que està representada per l'arenyenc Manel Pou, funciona des del 2008 a la nostra vila.

El Defensor del Ciutadà d'Arenys de Mar, Manel Pou, va ser l'encarregat de resumir la memòria del 2013, tornant a incidir en la quantitat de casos que atén derivats de la crisi econòmica. El Defensor del Ciutadà va realitzar l'any passat un total de 128 actuacions, la gran majoria de les quals (90 consultes) van ser formulades per persones que passen per dificultats econòmiques. La majoria de consultes ateses, 86% es van fer de manera presencial al despatx que el Defensor té al C.C. Calisay, mentre que l'11% es van fer via correu electrònic.

Pel que fa al tipus d'actuacions, el 40% van ser consultes que per la seva naturalesa es van poder resoldre i tancar en un breu termini de temps, mentre que el 27% van ser queixes que van derivar en l'obertura d'un expedient per tal de poder fer un seguiment detallat abans de resoldre l'actuació. El 31% van ser actuacions derivades a altres organismes en no poder ser resoltes des de l'òptica local.

Totes les forces polítiques representades en el plenari van coincidir a agrair la tasca realitzada per Manel Pou, així com la seva sensibilitat i predisposició a escoltar i ajudar a totes les persones que tenen una necessitat, i van destacar que la seva dedicació contribueix, alhora, a millorar el funcionament i corregir errors de l'administració pública.

Publicat el 23 de juliol de 2014