Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
350 anys del “Vot de Vila” en honor de Sant Zenon

Document notarial que conté l´acta del consell de la universitat on s'acorda el Vot de Vila. Arxiu Històric Municipal F. Fita Arnys de Mar.El dia 3 de juny de 1664, en la reunió ordinària del Consell de la universitat de Santa Maria d'Arenys celebrada dins de la Torre de Mar, el jurat primer, Miquel Borrell, hi va presentar una moció, atesa la veneració que rebien les relíquies de sant Zenon i els seus companys màrtirs conservades a l'església parroquial proposava, perquè fossin tingudes en major culte i devoció pel arenyencs, i que la seva festa es pogués comptar entre els dies de precepte i que això fos confirmat pel bisbe de Girona.

Llegida la moció, tots els membres del Consell van assentir i acordaren, per a ells i els seus successors, fixar la celebració de la festa de sant Zenon el novè dia de juliol de cada any i que el rector de l'església parroquial o el seu vicari la fessin pública des de la trona o a peu d'altar, tal com es feia en les festes de precepte.

Van prometre, així mateix, abstenir-se de treballar per tal de retre culte al màrtir i als seus companys degudament, i destinar el que calgués dels seus béns per al manteniment i observança de la festivitat. Finalment, sol·licitaven que el bisbe de Girona confirmés el vot i la resolució.

El dia 16 del mateix mes, el bisbe de Girona, Fra Josep Fageda, va consentir, acceptar i admetre el Vot de Vila, aprovant i lloant l'escriptura notarial que el contenia.

Avui, 350 anys més tard, ens disposem a rendir culte, una vegada més, a Sant Zenon. Comencem la Festa Major 2014, honor i glòria a Sant Zenon!

Si desitgeu més informació sobre aquest fet de la història de la nostra vila, Josep M. Pons i Guri ja va escriure sobre les relíquies i l’origen de la festa, amb la traducció del document notarial, en el programa de Festa Major de 1995. Podeu consultar aquest text (pàg. 23-42) des del següent enllaç:

Fitxer Acrobat-PDF de (28.43MB)

Fitxer: 1995.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 44
Mida: 28.43 MB

Publicat el 7 de juliol de 2014
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^