Ajuntament d'Arenys de Mar

NOTÍCIES

Totes aquelles persones que practiquen algun esport, ja sigui a mode d'esbarjo o de compteció, estan convidades a la conferència sobre la importància de la realització de revisions mèdiques esportives i proves d'esforç per a qualsevol persona que vol fer activitat física, organitzada per la Regidoria d’Esports i el centre de fisioteràpia Més que Salut d’Arenys de Mar, prevista pel pròxim dimecres, 7 de maig, a les 19 hores, a la Sala Noble del Centre Cultural Calisay.

Es tracta d'un acte adreçat a tots els públics en el qual podran conèixer de primera mà la importància d'aquest tipus de revisions i es disposarà d'un extens torn de preguntes per tal que la doctora Neus Ciurana pugui resoldre tots els dubtes dels assistents. En la conferència es parlarà tant de l’esport federat com del popular (passejades, marxes, classes de gimnàstica, etc.) i de la importància d’aquest control a qualsevol edat.

Pel que fa a les revisions mèdiques, els seus objectius són:

-     Observació de l’estat físic de l’organisme (individu sa, sospita o detecció de malaltia).
-     Detecció d’alteracions morfològiques i funcionals.
-     Mesurar el progrés d’un programa de rehabilitació mèdica.
-     Importància de la prevenció de les malalties i del seu diagnòstic des del principi.
-     Identificar malalties que podrien estar presents i que encara no produeixen símptomes. D’aquesta manera amb un diagnòstic d’inici, sempre es facilita el tractament i es millora el pronòstic de la malaltia.

Mentre que la prova d’esforç consisteix a sotmetre a la persona a un esforç físic de forma controlada amb l’objectiu d’avaluar la resposta del cor i el sistema cardiocirculatori a aquell esforç. Per això aquesta prova servei per:

-     Avaluar l’aparició d’arítmies amb l’esforç.
-     Calcular els paràmetres hemodinàmics amb l’esforç
-     Avaluar la millora del tractament mèdic o quirúrgic i la rehabilitació cardíaca.
-     Prescriure guies d’activitat tolerables adequades a cada pacient.

 

Publicat el 16 d'abril de 2014