Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Programa de natació escolar
L'Ajuntament d'Arenys de Mar, ofereix a totes les escoles del municipi l'activitat de natació dins de l'horari lectiu. Aquest programa va dirigit als escolars de 3 a 7 anys matriculats a les escoles de la vila.

Aquests cursets donen la possibilitat a molts nens i nenes de poder tenir un primer contacte amb el medi aquàtic i/o a gaudir d’una activitat esportiva diferent dins l’horari escolar.

Aquest programa es realitza a la piscina coberta del Complex Esportiu Municipal Fondo de les Creus. 

El curs s'inicia amb un període de familiarització, en el qual es van habituant a l’espai, als tècnics, als companys i a l’entorn en general. Aquesta familiarització es porta a terme mitjançant propostes senzilles i motivadores, amb la presència del tècnic a l’aigua i l’ajut de material auxiliar. Per tant, facilitarem l’aprenentatge fent que les activitats siguin lúdiques i didàctiques al principi i, un cop assolit, es dirigeix l’aprenentatge cap al desenvolupament motriu mitjançant el coneixement del cos, de la respiració, de la flotació, de la propulsió, etc.

Els horaris i la durada dels cursets s’estableixen dins del calendari escolar, essent la mateixa escola qui, juntament amb la direcció de la instal·lació, decideixen els dies de realització de l’activitat.

En l’etapa d’educació infantil els nens experimenten grans canvis a nivell psicològic, biològic i motriu. Aquest procés de desenvolupament motriu és el que els monitors treballen d’una forma més directa, intentant aconseguir una autonomia dins del medi aquàtic i un exercici físic prolongat, sense oblidar la seva formació com a persona.

L’objectiu principal forma part del plantejament educatiu-utilitari, intentant desenvolupar l’esquema corporal i aprendre a nedar mitjançant una forma molt lúdica, sense oblidar la seva formació personal, el respecte pel medi i pels companys i companyes.

Publicat el 23 d'octubre de 2013
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^