Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Viatge literari a Amsterdam

La noia de la perla

Ja ha passat un any des de la tertúlia viatgera del 2011 a Escòcia, i la Biblioteca ja és un cop més a punt d’enlairar-se de nou. Aquest dijous dia 7 de juny 36 arenyencs àvids de participar en una tertúlia de novel·la viatgera marxaran cap a Amsterdam. La novel·la escollida és La noia de la Perla de Tracy Chevalier. L'expedició sortirà el dijous 7 i tornarà el diumenge 10. Com sempre l'organització tècnica va a càrrec de Sakkara Viatges.

 

El programa d’activitats contempla la visita panoràmica de la ciutat d’Amsterdam per la zona del port: el Museu Marítim, la plaça Dam, el Palau Reial, el Molí Gooyer, el Zoològic i l’antic barri jueu, i un passeig pel mercat de les flors. També es farà un creuer pels canals, on es podran contemplar les impressionants cases antigues amb les seves característiques teulades (Gable), la bellesa dels canals les seves cases-vaixells flotants.

 

No faltaran les visites al Rijksmuseum –un dels centres de referència de pintura impressionista i que exhibeix obres de Rembrandt o Vermeer, entre altres- i el Museu Van Gogh. El divendres dia 8 es farà la tertúlia de novel·la a la Biblioteca Pública Central d’Amsterdam, la més gran d’Europa, dissenyada per l’arquitecte Jo Coenen i que compta amb una cafeteria, restaurant, teatre, terrassa i sala d’exposicions. La tertúlia anirà a càrrec d'Anna Escofet i Vilà, professora de la Facultat d'Humanitats de la Universitat d'Amsterdam. 

 

Una visita destacable és a la petita ciutat de Delf, famosa a tot el món per la seva estreta relació amb Johannes Vermeer, la ceràmica blava i la Casa Reial Holandesa. Es visitarà la casa del famós pintor, mestre de la llum i creador del quadre La noia de la perla, es passejarà pels seus bonics carrers, es visitarà l’església Nova i la Vella, la plaça del mercat, el Prinsenhof o antiga residència del príncep Guillem d’Orange. Delft és, com no podia ser d’una altra manera, l'escenari de la novel·la escollida pel viatge. També es visitaran altres viles, com Monnickendam, Edam i Volendam.

 

Finalment, diumenge 10, l’expedició de tertulians faran via cap a Arenys de Mar, concretament al Calisay, origen i fi del viatge amb la Biblioteca.

 

Publicat el 4 de juny de 2012
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^