Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Tot a punt per a la recollida de propostes del procés participatiu 2011
Creus que cal arranjar una plaça? Millorar un servei municipal? Ampliar algun equipament? Posar bancs en un carrer? Renovar algun parc infantil? Fer accessible un determinat espai?
Logotip Participa

El 10 de maig comença la recollida de propostes a Arenys de Mar que desembocarà en una votació popular de la qual sortiran escollides les obres a incloure en el pressupost municipal per al 2011.  A més de la votació del procés participatiu, la recollida de propostes es du a terme amb l´objectiu de conèixer de primera mà quines són les prioritats de veïns i veïnes d'Arenys de Mar i detectar quines són les necessitats de la població.

Per aquesta raó, la fase de recollida de propostes d'aquest any s'obre a més possibilitats. Les propostes d'obres a l'espai públic són les que aniran a votació, però si teniu idees sobre algun nou servei que manqui a l'Ajuntament, un nou programa o qualsevol altra actuació també es valorarà des dels serveis de l'Ajuntament.

Per a aquesta nova edició del procés participatiu dels pressupostos, en aquest cas per al 2011, la Regidoria de Participació Ciutadana s'ha marcat un nou repte: superar les més de 800 propostes i els 600 vots que es van obtenir en l´edició anterior. El primer procés participatiu fou el del pressupost de l'any 2008. Aquí podeu consultar la informació dels processos participatius que ja s'han dut a terme.

Una altra de les novetats d'aquesta edició és que el mateix procés participatiu està obert a propostes. Per això, si teniu idees per millorar-lo o hi ha alguna part que cregueu que cal potenciar, podeu fer arribar la vostra proposta a la Regidoria.

Una partida del pressupost municipal decidida directament per la ciutadania

L´Ajuntament reservarà 150.000 euros del pressupost del 2011 perquè a la tardor sigui la ciutadania qui decideixi directament en què s'han d'invertir. Les possibilitats seran les sorgides del procés que ara s'engega i que obre les portes a tothom qui ho vulgui a fer propostes, tantes com vulgui. Enguany, a causa de la conjuntura econòmica, l'Ajuntament s'ha vist obligat a reduir la partida fins a 150.000 euros, per adaptar-la a la realitat econòmica de les arques municipals.

Com participar-hi?

Només cal omplir la butlleta que trobareu a l'A Tocar Ratlla del mes de maig o bé les que trobareu a diferents equipaments municipals i dipositar-la a les bústies municipals. També podeu fer les vostres propostes a través del formulari que trobareu en aquest mateix web municipal, a partir del dia 10 de maig.

Les propostes seran recollides en una memòria pública, que es farà arribar als responsables municipals i que tothom podrà consultar a través del web.

Què es pot proposar?

Qualsevol actuació que trobeu a faltar o allò que cregueu que cal millorar d´Arenys de Mar.

Hi haurà moltes propostes que no es podran concretar en el pressupost (ja sigui perquè no és competència municipal, perquè hi ha altres dificultats tècniques per fer-ho, etc.), i d´altres que possiblement ja estiguin previstes. En tot cas, el més important és conèixer el que com a vilatans i vilatanes creieu que cal fer a Arenys, perquè sigui conegut per tothom, en especial pels responsables polítics, encarregats d'elaborar el pressupost municipal.

Criteris de selecció de les obres que entraran a votació

De totes les propostes rebudes, aquelles que es portaran a votació són les que compleixin els següents criteris:

Que el pressupost de l'execució no sobrepassi els 150.000 euros
Que siguin obres a realitzar en l´espai públic i es considerin d´interès públic
Que sigui una obra tècnicament viable
Que l´Ajuntament tingui competència per executar-la
Que no estigui previst dur-la a terme i, per tant, estigui pressupostada en una altra partida

Durant l'estiu de 2010, l'Ajuntament estudiarà cada una de les propostes. Les que compleixin els requisits es duran a votació i la resta es lliurarà als responsables municipals perquè les tinguin presents en el moment d'elaborar els pressupost de 2011. Les votacions estan previstes per al mes d'octubre.

Publicat el 25 d'abril de 2010
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^