Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Arenys de Mar continua compromès en la lluita contra el canvi climàtic
Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses contra el canvi climàtic

La Comissió Europea, com a referent a les polítiques i accions en pro de la sostenibilitat energètica, promou el Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses (Covenant of Mayors), al qual Arenys de Mar està adherit. L'objectiu del Pacte és la promoció dels Plans d'Acció Local d'Energia Sostenible a municipis i ciutats europees. Convidat per la Diputació de Barcelona, el regidor de Territori i Sostenibilitat Joaquim Ponsarnau va assistir a la

I Conferència Europea per a la promoció d'accions locals danvant del Canvi Climàtic

, que es va celebrar a Punta Umbría els dies 23, 24 i 25 de setembre. La que ha estat la primera trobada en el marc de la iniciativa d'aquest Pacte ha servit per avançar i posar sobre la taula fórmules de treball per a desenvolupar-lo.

El Pacte d'alcaldes i alcaldesses per l'energia pretén impulsar els ambiciosos objectius de la Comissió Europea en matèria d'estalvi energètic i foment de les energies renovables establerts per al 2020. Precisament, la CE ha reconegut que la fita de reduir un 20% les emissions d'efecte hivernacle a través de plans d'energia renovable només és possible a través de l'acció local. Fins ara, ja s'hi han adherit prop de 500 municipis de països de la Unió Europea, dels quals, prop de 90 són de la demarcació de Barcelona. Des des mes de juny, Arenys de Mar és un d'aquests municipis, després que l'alcalde, Ramon Vinyes, firmés el pacte durant un acte amb el diputat de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona Joan Anton Baron.

Els municipis que s'adhereixen al Pacte han de redactar, en el termini màxim d'un any, un Pla d'Acció d'Energia Sostenible (PAES). La Diputació de Barcelona ha destinat, entre aquest període 2008-2009, 1,5 milions d'euros per a la contractació de la redacció de PAES dels municipis signants del pacte d'alcaldes.

Publicat el 28 de setembre de 2009
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^