Ajuntament d'Arenys de Mar

NOTÍCIES
La Regidoria de Medi Ambient va demanar a la Diputació que encarregués aquest estudi

Arenys de Mar tindrà, a mitjà termini, un mapa sònic i de capacitat acústica de la població. La Diputació de Barcelona, a instàncies de la Regidoria de Medi Ambient, ha encarregat a l'empresa La Vola que faci aquest estudi. 

El primer pas, que ja s'està duent a terme des d'aquesta mateixa setmana, és l'elaboració del mapa sònic d'Arenys de Mar. Per fer-lo, s'han triat 18 punts repartits per tota la vila en el qual es mesura el soroll de l'ambient durant 24 hores. Aquests 18 punts s'han triat tenint en compte una metologia específica per fer aquesta mena d'estudis i l'assessorament dels tècnics de l'Ajuntament, per tal que els 18 punts fossin representatius de la vila. Totes les mesures es fan des d'un primer pis, tant en edificis municipals com particulars. Entre els 18 punts hi ha la Riera, l'N-II, els habitatges que donen a l'autopista i carrers interiors. A més d'aquests 18 punts, es mesurarà el soroll en un centenar més de punts, en aquest cas només durant 15 minuts.

El següent pas serà l'elaboració del mapa de capacitat acústica de la vila. Es tracta d'atorgar a cada zona d'Arenys, tenint en compte l'estudi sònic, un dels tres nivells de sensibilitat acústica que preveu la llei, segons si es tracta d'una zona amb sensibilitat alta, moderada o baixa. Un cop fet aquest mapa, es podrà actuar en conseqüència per garantir que aquesta sensibilitat es respecti.

La llei de Protecció contra la Contaminació Acústica, que va aprovar el Parlament l'any 2002, preveu que tots els municipis catalans han de tenir aquest estudi i mapa de sorolls, que s'ha d'anar revisant i actualitzant periòdicament a mitjà termini, tenint en compte les variacions que es produeixen en el municipi pel que fa a hàbits de circulació de vehicles i altres.

Elaborar aquest mapa de sorolls és un pas imprescindible perquè l'Ajuntament pugui tirar endavant una ordenança reguladora de sorolls. En aquest sentit tenim una ordenança municipal per a la Regulació del Soroll i les Vibracions, de l'any 1993.

Publicat el 8 de maig de 2008