Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Comença el període de votacions del procés participatiu
Fins al 13 d'abril, les persones censades a Arenys de Mar majors de 16 anys poden votar les obres de millora de l'espai públic que considerin prioritàries
Logotip Participa


És el moment de dir-hi la teva!

Escull quines obres de millora de l´espai públic cal fer aquest any

Des del 5 d´abril i fins al dia 13, les persones majors de 16 anys censades a Arenys de Mar poden votar les 7 obres que considerin més adients per fer aquest 2008. Per participar en la votació, cal emplenar la butlleta que hi ha a la revista municipal A Tocar Ratlla i que també es pot trobar a les dependències municipals, o bé fer-ho a través d'aquest formulari. El vot cal dipositar-lo a les bústies que hi ha als edificis municipals, a l´urna del Mercat Municipal i a les que hi ha situades a diferents establiments comercials que s´identificaran amb la imatge “Participa!”.

Per a tots els dubtes que puguin sorgir durant el procés de votació, hi haurà una exposició sobre els projectes al C.C.Calisay des del mateix dia 5 al 13 d´abril i una presentació tècnica de les obres, que també es farà al C.C. Calisay, dimecres dia 9 d´abril a les 20h.

Els resultats, el 17 d´abril

El 17 d´abril l´Ajuntament comunicarà quines són les obres amb més vots i que, per tant, es poden fer amb els 175.000 euros disponibles, que es donaran a conèixer a través del web i a l´A Tocar Ratlla del mes de maig. L´Ajuntament preveu executar els projectes escollits durant l´any 2008. En cas que algun pressupost variï (tant a l´alça com a la baixa), o alguna obra no es  pugui dur a terme per raons tècniques, s´elaborarà un altre llistat que detallarà els motius de la variació.

El procés de participació Pressupostos 08

Enguany, la Regidoria de Participació, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha  posat en marxa una prova pilot per millorar la implicació i participació en la gestió municipal, en aquest cas entorn a les finances del consistori. Aquesta iniciativa s´engega amb tres objectius bàsics: que la societat civil participi activament a decidir quines obres cal portar a terme amb 175.000 euros que s´han destinat a aquest procés, conèixer les demandes de la població de primera mà i aconseguir que tothom conegui millor el funcionament de l´Ajuntament, en especial l´organització del pressupost municipal, de manera que cada cop sigui més fàcil participar activament en els afers de la vila.

El procés de participació en el pressupost ha estat una iniciativa dissenyada i debatuda durant els mesos de novembre i desembre amb més de 20 organitzacions i persones del municipi. El mes de desembre, durant l´audiència pública de pressupostos, es va presentar el projecte, que es va posar en marxa amb una reunió informativa oberta a tothom el dia 17 de
gener a l´Auditori Josep M. Arnau i a la qual van assistir 19 associacions i 8 persones a títol individual. Amb aquesta reunió es va obrir el procés de recollida de propostes.

Consulteu la memòria d'aquesta primera fase del procés

Recollida de propostes

Fins al 20 de febrer, període de recollida de propostes, 89 persones van fer arribar 198 suggeriments de millora de carrers i places
d´Arenys. Totes les demandes que han arribat, a través de les bústies ciutadanes i del web municipal, han quedat recollides en un informe d´aportacions rebudes. De totes les aportacions, 22 s´ajusten a la tipologia i pressupost. Ara correspon a tota la població decidir quines s´han de fer.

On puc votar?

A través de les bústies municipals

Ajuntament d'Arenys de Mar, plaça de la Vila, núm. 1
Biblioteca Popular P. Fidel Fita, carrer Bonaire, 2
Centre Cultural Calisay, riera del Pare Fita, 31
Policia Local, carrer d'Autariba, s/n
Regidoria de Promoció Local, edifici Xifré, carrer d'Autariba, s/n
Centre d'Atenció Primària, CAP, carrer d'Autariba, s/n
Serveis Socials, mòduls de Can Nadal, carrer Can Nadal, s/n
Oficina d'Atenció Ciutadana, carrer de les Doedes, 23-25

A l'urna que hi ha al Mercat Municipal

Als següents establiments comercials:

A Llevant

El Set-ciències: c/ Ample núm. 9
Can Badosa: riera Bisbe Pol, núm. 14
Milar Artigas: riera Bisbe Pol, núm. 100
Video Trip: c/ Bisbe Vilà Mateu, núm. 5
Open Vídeo: riera del Pare Fita, núm. 100
Perruqueria French: c/ Vallgorguina, núm. 3
Sabateria La Font: Habitatges de la Sagrada Família, núm. 1, local 3

A Ponent

Una mica de tot: c/ Barcelona, núm. 3-5
Llibreria Arenys: c/ de les Doedes, núm. 59-61
Can Quintí: c/ de la Torre, núm. 56
Ariadna 2: plaça de l'Església, núm. 8
Estudi fotogràfic Mireia: c/ d'Avall, núm.
Urban Sport: riera Bisbe Pol, núm. 12-14
Piany: riera Bisbe Pol, núm. 91
Ferreteria Muñoz: riera Pare Fita, núm. 81-85

A través d'aquest formulari(2)

Més informació al telèfon de l'Ajuntament (93 795 99 00) o bé a pressupostos08@arenysdemar.cat

Informació relacionada
344 persones han participat en el procés de votació
Serà dijous, a les 19.30 h, a la Sala Josep M. Arnau
El Ple de l'Ajuntament els ha aprovat amb els vots a favor del Govern municipal i en contra de CiU i PP
Publicat el 3 d'abril de 2008
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^