Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Segona reunió de la Comissió de Seguiment del procés participatiu dels Pressupostos 08

Dimarts 18 de desembre a 2/4 de 8 del vespre es durà a terme la segona reunió de la comissió de seguiment del procés de participació vinculat als pressupostos per al 2008. L'Ajuntament ha posat en marxa aquest procés que es basarà en mètodes de democràcia directa per elaborar el document que regirà l'acció econòmica municipal de 2008, els Pressupostos 08. En concret es destinaran 175.000 euros a aquest procés.
La primera de les accions del procés ja va començar amb la constitució de la Comissió de Seguiment, formada per representants de diferents entitats i persones a nivell particular que van fer saber la seva voluntat de participar-hi. Aquest equip defineix el procés i en fa un seguiment directe. La segona reunió de la Comissió de Seguiment ha de servir, bàsicament, per determinar de quina manera es volen plantejar les votacions per als projectes a realitzar amb el pressupost assignat.
L'objectiu d'aquesta iniciativa, a més de motivar els vilatans en la presa de decisions col·lectives, és obrir l'elaboració del pressupost municipal a la participació dels arenyencs, promoure el coneixement dels pressupostos, definir la destinació d'aquesta part del pressupost d'inversions i desenvolupar una metodologia pròpia de treball sobre els comptes municipals.
La posada en marxa d'aquesta nova eina de participació sorgeix de la necessitat mateixa d'adequar els processos participatius que hi ha hagut fins ara.
Aquest és només la llavor del procés de participació que durant el 2008 treballarà la implicació de la ciutadania en l'elaboració dels pressupostos del 2009.
La Diputació de Barcelona ha subvencionat amb 3.000 euros aquesta iniciativa, diners que han servit perquè una empresa especialitzada i independent faci la tutela del procés.

Informació relacionada
344 persones han participat en el procés de votació
Fins al 13 d'abril, les persones censades a Arenys de Mar majors de 16 anys poden votar les obres de millora de l'espai públic que considerin prioritàries
Serà dijous, a les 19.30 h, a la Sala Josep M. Arnau
El Ple de l'Ajuntament els ha aprovat amb els vots a favor del Govern municipal i en contra de CiU i PP
Publicat el 17 de desembre de 2007
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^