Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Novetats de la biblioteca: novembre 2006
Novetats de la Biblioteca P. Fidel Fita

LLIBRES


Linux básico. Madrid: CEP, 2006

El sistema operatiu Linux ha anat guanyant usuaris els darrers anys. Des d´aquesta plataforma s´ha desenvolupat l´anomenat programari lliure, que presenta com a grans avantatges un estalvi considerable en llicències d´ús i una adaptabilitat a les necessitats de l´usuari. A més, permet la traducció al català, cosa que ha donat lloc a una àmplia oferta informàtica en la nostra llengua gràcies a la feina de l´associació Softcatala, que ha distribuït ja diversos CD Rom amb programari que trobareu a la Biblioteca. Aquest manual és una introducció que pot servir de suport als qui us heu iniciat en aquest sistema operatiu o voleu fer-ho.


Candel, Francesc. Primera història, primera memòria. Barcelona:  Ed. 62, 2006


Francesc Candel és una de les figures més emblemàtiques de la immigració del nostre país. La seva obra Els altres catalans és de lectura imprescindible per comprendre la realitat del fenomen immigratori i ha estat reelaborada amb aportació de nous continguts a mesura que el fenomen evolucionava. Aquest volum que us recomanem, però, són unes memòries escrites en aquesta etapa més avançada de la seva vida, i que recullen el pes de l´experiència viscuda i narrada amb l´estil propi que sempre ha caracteritzat la seva prosa.

Gallego, José Luis. Pingüins a l´Empordà. Barcelona: Rosa dels Vents, 2006


Amb aquest títol tan suggerent es presenta una obra de divulgació del canvi climàtic que explica quina relació hi ha entre certs fenòmens meteorològics i aquesta tendència a temperatures cada cop més altes. El llibre tracta els efectes que tindrà en la nostra vida quotidiana i en l´economia del país, i naturalment també explica quines mesures de prevenció podem prendre o fins a quin punt els podem prevenir o adaptar-nos-hi.

Gallego Garcia, LauraMemòries d´Idhun. Barcelona: Cruïlla, 2005

L´èxit obtingut per l´escriptora J. K. Rowling amb les aventures de Harry Potter ha servit també perquè apareguin o es recuperin altres autors del gènere fantàstic i d´aventures que tenen la virtut d´atreure milers de joves i d´aproximar-los al plaer de la lectura. Una d´aquestes autores és Laura Gallego, una jove escriptora de l´Horta, al País Valencià, l´obra de la qual ha rebut ja diversos premis i ha estat traduïda a llengües com el coreà, l´alemany o el portuguès.

Torres, Daniel. Roco Vargas. Barcelona: Norma, 1998


La secció de còmic adult és una de les que més ha crescut aquests darrers anys a les biblioteques, d´acord amb un augment en el consum d´aquest gènere tant entre els joves com entre els adults. L´atractiu del còmic, no cal dir-ho, és la combinació d´unes històries basades en el diàleg, cosa que les fa molt dinàmiques i amenes, i d´altra banda les il·lustracions, que ofereixen una varietat notable d´estils i permeten descobrir dibuixants excepcionals. Us convidem a visitar aquesta secció.

DVD


Els manairons. Barcelona: Multimèdia, 2004

En aquest DVD hi trobareu la història dels manairons, una rondalla catalana prou coneguda que aquí és narrada a través dels dibuixos animats. Però hi trobareu també contes d´altres indrets del món, com La carbassa màgica, de la Xina, La senyora Holle, d'Alemanya, o L'Ummemo, L'eco, de Sud-àfrica. Contes tan diversos com la nostra societat i plens d´ensenyaments i entreteniment per als més menuts.


MÚSICA


Fitzgerald, EllaSings sweet songs for swingers. Nova York: Verve, 2003

La veu d´Ella és una de les més valorades de tots els temps. En aquest enregistrament repassa els clàssics del swing acompanyada d´una orquestra que dirigeix Frank DeVol. Algunes de les peces que hi podreu escoltar són: My Old Flame, Out of this World, That Old Feeling o Lullaby of Broadway. Si voleu visitar el lloc web oficial d´Ella (que és en anglès, of course!), cliqueu aquí.

Publicat el 13 de novembre de 2006
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^